Sopalı Saldırıya Uğrayan Doktor: 'Biz Sağlık Çalışanları Sizlerden Biriyiz'

İzmir'de, 48 yaşındaki doktor Ekin Hürel Günay'ın, sopalı saldırıda darbedilmesi sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Sağlık çalışanları, Günay'ın hastanede olaydan sonra çekilmiş yaralı halini gösteren maskeleri yüzlerine taktı. Eyleme katılan doktor Ekin Hürel Günay, 'Biz sağlık çalışanları sizlerden biriyiz. Neden bu öfke, şiddet?' diye sordu.

Saldırgan 3 kardeş tutuklandı

İddiaya göre; 22 Ağustos'ta Torbalı 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen bir hasta ile engelli olduğu öğrenilen bir doktor arasında tartışma çıktı. Tartışmayı bitirmek için araya giren doktor Ekin Hürel Günay, tartışmanın devam etmesi üzerine 'beyaz kod' verdi. Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen polis ekipleri tartışmayı sonlandırdı.

Olaydan yaklaşık 2 ay sonra, geçen 7 Ekim'de mesai bitiminin ardından evine giderken otomobiliyle bir fırının önünde duran Dr. Ekin Hürel Günay, aracından indiği sırada 3 kardeşin sopalı saldırısına uğradı. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Günay'ı, hastaneye kaldırdı.

Olaya karıştığı ileri sürülen ve kardeş oldukları öğrenilen Sedat A., Fikret A. ve Servet A'yı gözaltına alındı. Doktor Günay'ın taburcu edildiği öğrenilirken, adliyeye sevk edilen 3 şüpheli ise tutuklandı.

'Sağlıkta şiddete son diyoruz'

Sağlık çalışanları, saldırıya tepki göstermek amacıyla İzmir Sağlık Platformu öncülüğünde bugün saat 12.30'da, İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya geldi. 'Sağlıkta şiddet sona ersin' sloganları atan sağlık çalışanları, 'Sağlıkta ölüm son bulsun', 'Önce can güvenliği' yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Sağlık çalışanları, Günay'ın hastanede olaydan sonra çekilmiş yaralı halini gösteren maskeleri yüzlerine taktı.

Basın açıklaması yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, 'Sağlıkta şiddete son diyoruz. Aile hekimi arkadaşımız, 3 kişinin planlı saldırıyla, ciddi şekilde yaralanmıştır ve takipleri sürmektedir. Arkadaşımıza sopalarla planlı saldıranlar tutuklanmıştır. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu durum sağlıkta şiddet değil, sağlık terörüdür. Bir şiddete daha tahammülümüz yoktur. Etkili bir sağlık yasası istiyoruz' ifadelerini kullandı.

'Yolda tesadüfen karşılaşınca tartıştık ve kavga çıktı'

Saldırıya uğrayan Ekin Hürel Günay da, 'Biz sağlık çalışanları sizlerden biriyiz. Neden bu öfke, şiddet. Evlatlarınızı incitmeyin, kırmayın. Birbirimizi sevelim' dedi.

Grup konuşmaların ardından dağıldı.

Günay'ın şikayetçi olması üzerine Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanıp. tutuklanan kardeşlerden Servet A.'nın, ifadesinde, 'Olaydan 2 ay önce, doktor Günay'ın çalıştığı hastaneye gitmiştim. Bir başka doktor, mesai saatlerinin bittiğini öne sürerek bize bakmadı. Tartışma çıkınca araya doktor Günay girdi. Beni darbetti etti. Olay günü, kendisini takip etmedik. Yolda tesadüfen karşılaşınca da tartıştık ve kavga çıktı' dediği öğrenildi.

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
YORUMLAR
10.10.2022

Lan lanet olsun size ne lan bu doktor düşmanlığı fil altında kalasıcalar

10.10.2022

Hocam fil çok hafif kalır nötron yıldızı altında kalsın bu şerefsizler

10.10.2022

/Hekime şiddetin çözümü eğitimdir. Lakin o da bizim ülkede yok. çok geçmiş olsun. .

Bence şiddetin her türlüsünün çözümü eğitim. Bizim canimizi iyi etmeye çalişan doktorlara en ufak saldiri en ağir şekilde cezalandirilmalidir!

11.10.2022

bakın dikkat edin 3 kişi saldırıyorlar. birey olamamış, toplumda itten daha değersiz, tek başına olduğunda ezik olan 3 kişi bir araya gelince böyle oluyor. cehaletin örgütlü hali bu mısına,soktuklarım.

TÜM YORUMLARI OKU (22)