Sonunda: iPhone Artık Maske Takılıyken de Yüzümüzü Tanıyacak!

Apple, iOS işletim sisteminin 15.4 numaralı yeni sürümünün beta versiyonunu geliştiricilere sundu. Yeni sürümle birlikte uzun süredir kullanıcıların şikayet ettiği maske ile Face ID tanımaması sorunu çözüme kavuşacak gibi gözüküyor.

iPhone kullanıcıları, bazı basit yöntemleri olsa da yine de doğrudan olarak maske takılıyken Face ID yani yüz tanımayı aşamıyordu. Görünen o ki Apple buna çözüm getiriyor.

Apple iOS'in güncellemelerini son tüketicinin kullanımına sunmadan önce geliştiricilere açıyor. Face ID için maske desteği iOS 15.4'ün geliştiriciler için yayınlanan beta versiyonunda ortaya çıktı.

Ayarlar - Face ID ve Parola'ya girdikten sonra "maske ile Face ID kullan" seçeneğini aktif hale getirdikten sonra sistem, göz bölgesi ve çevresine odaklanacak.

Fotoğraf: MacRumors

MacRumors tarafından paylaşılan haberde kurulum esnasında bu özelliği aktifleştirirseniz Face ID için yüzünüzü yeniden taramanız gerektiği ve bundan böyle maske takarken bile iPhone'un kilidini açabileceğiniz ifade ediliyor.

İlginizi çekebilir:

Elon Musk'ın Tesla Türkiye'yi Emanet Ettiği O İsim: Kemal Geçer Kimdir?
Apple iPhone'ları Yakında POS Cihazına Dönüştürecek
Apple Yeni Apple Watch Kadranı ve Sınırlı Sayıda Üretilen Kordonunu Duyurdu

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
28.01.2022

TEK DERDİMİZ BU DEĞİL EVET AMA SÜREKLİ MASKE TAKAN BİRİSİ OLARAK GÜNDE DEFALARCA ŞİFRE GİRMEK KÜLFET GELİYORDU. ADAMLAR DA DÜŞÜNMÜŞ VE ÇÖZÜM BULMUŞ. BİZE DE KULLANMAK DÜŞER. EN AZINDAN SIRF BUNUN İÇİN SAAT ALACAKLAR SAATİ ERTELEMİŞ OLUR.

28.01.2022

Kimin ekmeği yok kiminin elması, sende haklısın kusura bakma

28.01.2022

Ohhh çok şükür, çok mağdurduk bu haber içimizi ferahlattı. :@

28.01.2022

Tanıyordu zaten.

TÜM YORUMLARI OKU (5)