Biraz daha teknik detaya girecek olursak, 0 ve 1'le çalışan bilgisayarlara 3. bir rakamı, yani 2'yi atamakla ulaşılacak olan zeka türüdür.
0: 'Hayır/olumsuz',
1: “Evet/olumlu',
2: 'Belki/kim bilir' şeklide düzenlenmiş bir işlemci, insani özellikler kazanacaktır. Yani bir anlamda bilinçli bir hal alacaktır, karar verme mekanizmasına sahip olacaktır.
Peki, yapay zekanın gelişimi hangi unsurları kavramamıza bağlı? Şöyle düşünelim: Kuş da uçuyor, jet de uçuyor. Ama jet, kuş gibi uçmuyor. Kendi kararlarını kendi alamıyor, sadece kendisine verilen komutlara uyabiliyor şu an için.
Bilim insanlarının yapay zekayı anlamlandırmak için yaptığı çalışmaların birçoğu, insan beyninin sırlarını çözmekten geçiyor. Şu an için yapmamız gereken insan beynini incelemek ve yapay zeka üzerine hayaller kurmak.
çok tehlikeli bu merve ç.ye bile dönüşebilir
aslinda burda deneye tabi olan yapay zeka degil, insanligin kendisi. cunku bu yapay zeka bunlari kendi uydurmadi. insanlarla girdigi etkilesimle bu fikirlere ulasti ama insanlar gibi maske takip dusuncelerini duygularini gizlemedigi icin ozunde insanlarin ne hissettigini, nasil dusundugunu tum ciplakligi ile ortaya koydu. yapay zeka cocukluk zamaninda. nasilki cocuklar yetiskinlerin 10kat maske altindaki asil arzularini, asil motivasyonlarini olanca ciplakligi ile gorebiliyorsa, yapay zekada insanliga tam olarak bunu yapmis.
sebebi sadece zekasıyla hareket etmesi. duyguları yok, ahlak unsurlarından yoksun, vicdanı yok ondan tay tam bi gavat olmuş.