Sonsuz Aşkı Arayanlara: Uzun Vadeli Bir İlişki İçin 10 Zamansız İpucu

Uzun vadeli bir ilişki, sabır, özveri ve sürekli çaba gerektirir. Ancak bu ipuçlarıyla, sonsuz bir aşkı inşa etme yolculuğunuzda daha sağlam adımlar atabilirsiniz. Unutmayın, gerçek aşk zamanla büyür ve olgunlaşır.

İşte sizin için hazırladığımız ipuçları! 

1. Anlaşmazlıklara daha ılımlı yaklaşın.

www.shape.com

İlişkilerde çatışma kaçınılmazdır ancak bunun duyguları incitmesi veya ilişkinin bozulmasına yol açması gerekmez. Bir anlaşmazlık sırasında partnerinize saldırmak yerine duruma yumuşak bir şekilde yaklaşmaya çalışın.

2. Ayrı zaman geçirmek faydalıdır, ihmal etmeyin.

Bazen insanlar bir çiftin, birbirleri için diğer tüm ilişkilerden ve faaliyetlerden vazgeçerek tüm zamanlarını birlikte geçirmesi gerektiğini düşünür. İlişkiler, partnerlerin ilişki dışındaki arkadaşlıkları ve hobileri keşfetmeye zamanı olduğunda gelişir. Bu, partnerinizin kendine özgü kimliğini korumasına olanak tanır ve birlikte geçirilen zamanı daha ilginç ve anlamlı hale getirir.

3. Aşk eylem gerektirir, harekete geçin.

Sevginin bir ilişkiyi sürdürmek için tek başına yeterli olduğunu düşünme tuzağına düşmek kolaydır, ancak bundan daha fazlasını gerektirir. Aşkın kalıcı olması için her partner kıvılcımı canlı tutmaya ve ilişkinin yürümesini sağlamaya çalışmalıdır.

4. Çatışma ilişkinin sona ereceği anlamına gelmez, bunu aklınızdan çıkarmayın.

Bazı insanlar çatışmalardan korkar. İlk anlaşmazlık belirtisinde ilişkinin bittiğini sanarlar ama durum böyle değil elbette. Her ilişkide çatışmalar olur. Doğru şekilde ele alındığında çatışma bir çift olarak büyümenize yardımcı olabilir. İlişkinizde bunu aklınızdan hiç çıkarmayın.

5. Partnerinizdeki kusurlara değil, iyi ve güzel olan şeylere odaklanın.

Zamanla hayat arkadaşımızın nelerinden hoşlandığımızı unutabiliriz ve yalnızca olumsuzları görmeye başlayabiliriz. Uzun bir ilişkinin olmazsa olmazı partnerinizdeki iyiliği ve güzelliği aramak ve ona odaklanmaktır.

6. Cinsellik, orgazmdan çok daha fazlasıdır.

Uzun süreli bir ilişkide, her seks yaptığınızda orgazma ulaşmanız gerekiyormuş gibi hissetmek baskı yaratabilir. Birlikte yeni şeyler denemek ve tutkuyu canlı tutmak için diğer fiziksel yakınlık yöntemlerini keşfetmek uzun bir ilişki için olmazsa olmazdır.

7. İletişim kurmaktan kaçınmayın.

Sağlıklı ilişkiler için açık iletişim şarttır. Partnerinizin ne istediğinizi bildiğini varsaymamalı veya pasif-agresif iletişime veya ipuçları bırakmaya güvenmemelisiniz. Ne beklediğiniz, sevildiğinizi hissettiren şeyler ve duygularınızın ne zaman incindiği dahil olmak üzere ihtiyaçlarınızı açıkça belirtmelisiniz. Uzun ilişkilerin hepsinin ortak özelliği de budur.

8. Aşırı hızlı gitmek bazen tehlikeli olabilir.

Yeni bir kişiyi tanımak zaman alır, bu nedenle ilişkinin ilk birkaç haftasında birlikte bir gelecek vaat etmek veya 'Seni seviyorum' demek gerçekçi olmayabilir. O yüzden başlarda biraz vitesi düşük tutmak faydalı olabilir.

9. Aşk, arkadaşlık gerektirir.

Romantizm ve tutku sevgi dolu bir ilişkinin bileşenleri olabilse de sağlam bir dostluk temeli üzerine inşa edilmelidir. Günün sonunda hayat arkadaşınız birlikte vakit geçirmekten keyif aldığınız biri olmalıdır.

10. Birbirinizin ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösterin.

Partnerlik, her iki tarafın da diğerinin ihtiyaçlarını karşılamak için adımlar attığı bir iki taraflı bir ilişkidir. Partnerinizin sevgiye, yakınlığa ve duygusal desteğe ihtiyacı olabilir. Uzun bir ilişki için ihtiyaçlarınızın karşılanıp karşılanmadığı konusunda partnerizle sürekli konuşmalı, bunu dile getirmelisiniz.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış