Sonbaharın Moda ve Güzellik Açısından En Mükemmel Mevsim Olmasının 12 Sebebi

Bu mevsimin tadını çıkarma zamanı.

1. Sonbahar, kombin mevsimidir.

Tek parça yazlık elbiselerden, kat kat lahana gibi giyinmeye giden süreçte en rahat kombin yapılabilen dönem sonbahar.

2. En alakasız parçalar bile birbirleriyle giyilebilir.

Normalde hiç olmayacak kazak- mini etek, şort-ceket, askılı-kışlık pantolon kombinleri çok rahat yapılıyor ve bu da seçenekleri artırıyor.

3. Renkler de çeşitlenip gelişir.

Elbette her mevsim için belli bir renk kodlaması yok ama yaz aylarında pastel, kış aylarında koyu renklere alışkınız. Sonbahar ise canlı ve derin tonların zamanı. Hem pastel, hem canlı renkler bir arada kullanılabiliyor.

4. Ne giyseniz kaliteli ve şık görünür.

Şişme montlar, atkılar bereler olmadan; sıcaktan pişmemek için giyilen incecik penyelerden uzakta kumaşlarla özenli giyinmediğiniz günlerde dahi şık görünürsünüz.

5. Botlar, deri ceketler, trençkotlar için ideal bir mevsim.

Farklı modellerde ceketler ve botlar her kombini hareketlendiriyor.

6. Yeni tarzlar deneyebilirsiniz.

Sürekli kot tişört gibi basit parçalar giyen biriyseniz, farklı şeyler denemek için güzel bir mevsim. Çeşit fazlalığı olduğu için kendinize yakışanı deneyerek bulmak mümkün.

7. Takı ve aksesuarların zamanı.

Yazın ağırlık yapan, kışın pek görünmeyen takıları, aksesuarları kullanıp farklı şeyler denemek için daha doğru bir zaman yok.

8. Yazlık ve kışlık parçalar bir arada kullanılabilir.

Uzun kollu üstüne yazlık elbise, yazlık tişört üstüne kışlık ceket giyilebilir. Böylece ekstra alışveriş yapmanıza gerek kalmaz.

9. Hiçbir mevsime uymayacağını süşünseniz de çok beğendiğiniz bir parçayı giyebilirsiniz.

Hepimiz bazen bir şeyleri beğenip, nerede ne zaman giyeceğimizi kestiremediğimizden satın alamıyoruz. Yaz için ağır, kış için hafif kalan kumaşlar, sıra dışı modeller giyinirken yaratıcılığınızı kullanmanızı sağlar.

10. Cildin kendini toparladığı bir mevsim ayrıca.

Yazın teri, aşırı yağlanması sonrası ve kışın kuruluğu öncesi bu geçiş mevsiminde cilt dengesini bulur. Yaz sonrası derinlemesine bir temizlik ve bakım yaparak cildinizi soğuk havalara hazırlayabilirsiniz.

11. Makyajın akmadığı ender dönemlerden biri.

Yaz aylarında cilt makyajı kusar, terden ve nemden makyaj akar. Kış aylarında da soğuktan kızaran ve ıslanan göz ve burun yüzünden makyaj pek sağlam durmaz. Bu mevsimde ise makyaj güzel oturuyor ve uzun süre dayanıklı kalıyor.

12. Saç da aynı şekilde.

Yağmur olmadığı sürece saç modeli daha kalıcı olur ve farklı modeller deneyebilirsiniz. Yazın topuzu, kışın bere ve şapka problemi olmadan saçlarınızı rahatça kullanabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!