Sonbahar Ruhunu Yakalamak İsteyenlere Kahvelerinin Yanında Eşlik Edecek Kitap Önerileri

Sonbahar gelince ister istemez hepimiz kahve-kitap döngüsüne girmek isteriz. Havanın hafif hafif soğumasıyla sıcacık bir fincan kahve ile sürükleyici bir kitap okumak epey rahatlatıcı! Peki, hazır sonbahar gelmişken hangi kitapları okumalıyız? İşte sonbaharın ruhuna yakışan kitap önerileri...

1. Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu - Haldun Taner

Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu'da Haldun Taner'in unutulmaz öykülerinden dokuzu var: Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu, Kantar Kâtibi Ali Rıza Efendi, Konçinalar, Ablam, Atatürk Galatasaray'da, Fraulein Haubold'un Kedisi, Eczanenin Akşam Müşterileri, Fasarya, Memeli Hayvanlar.

2. Eylül - Mehmet Rauf

Mehmet Rauf'un en önemli eseri sayılan Eylül, zamanın ilk psikolojik eseri olarak kabul edilir... Eserde, Suad, Sureyya ve Necip üçlüsü arasındaki sevgi, sadakat, aşk, evlilik üçgeninde roman kahramanlarının ruhsal çözümlemeleri yapılmaktadır.

3. Biraz Yağmur Kimseyi İncitmez - Kemal Sayar

Kemal Sayar “Biraz Yağmur Kimseyi İncitmez”le insanın kendisiyle, ötekiyle, dünyayla kurduğu ilişkilere, varoluşla gerçekleştirdiği buluşmaya dikkat çekiyor.

4. Güz Bitigi - Cemal Süreya

Düzyazıdan şiire, beyite ve şarkıya birçok ifadeyi birleştiren Güz Bitigi aslında tek bir şiirdir.

5. Huzursuzluğun Kitabı - Fernando Pessoa

20. yüzyıl Portekiz edebiyatının büyük ismi Fernando Pessoa'nın kaleminden çıkan Huzursuzluğun Kitabı'nda dünyayı seyretmekle yetinmek isteyen, eylemsizliği en yüce erdem ve gerçek yaşam olarak gören Soares, Pessoa için belki de dünyanın ve yaşamanın ne olduğunu gösteren bir perdedir.

6. Pekin'de Sonbahar - Boris Vian

Pekin’de Sonbahar, okuru tüm canlılığıyla “yaşayan” Paris’ten uçsuz bucaksız bir yok yere, Egzopotamya çölüne doğru bir yolculuğa sürükleyen ve çölde başlamış anlamsız bir demiryolu inşa projesinin ortasına bırakıyor.

7. İmkansızın Şarkısı - Haruki Murakami

“İmkânsızın Şarkısı” yalın, çarpıcı ve sıcak bir aşk hikâyesini anlatıyor. Gençliğin rüzgârıyla hareketlenen “İmkânsızın Şarkısı”nı ölümle erken karşılaşan gençlerin hayatı yönlendiriyor.

8. İklimler - Andre Maurois

Andre Maurois’in İklimler’i aşk ile ilgili pek çok sorunun cevabını ince ve derinlikli psikolojik tahlillerle vermeyi fazlasıyla başaran bir roman.

9. Çavdar Tarlasında Çocuklar - J. D. Salinger

NewYork'lu bir burjuva ailesinin oğlu Holden Caulfield'in 'büyümeye dair' keyifli ve hüzünlü öyküsü, Salinger'in en iyi eserlerinden biri.

10. Bir Gün - David Nicholls

Dexter ve Emma 1988 yılında tanıştıklarında ilk günden birbirlerinden etkilenmişlerdi. Öğrencilik hayatlarının sonuna gelmişken önlerinde onları bekleyen binlerce olasılık kendine güvenen Dexter’ı heyecanlandırırken zeki ama çekingen Emma’yı belirsizliğe boğuyordu. Bu iki zıt karakterin karşılaşmasından yirmi yıla yayılan bir sevgi doğacaktı.

11. Misafir Odası - Helen Garner

Melbourne’da yaşayan yazar Helen, evinin misafir odasını üç haftalık bir ziyaret amacıyla Sydney’den gelen arkadaşı Nicola için hazırlar. Bu sıradan bir ziyaret değildir.

12. Normal İnsanlar - Sally Rooney

Connell ve Marianne, İrlanda’nın küçük bir şehrinde yaşayan, aynı okula giden iki genç. Connell okulun en popüler ve başarılı öğrencilerindenken Marianne içedönük, sevilmeyen, hatta dışlanan bir tip. Bu iki zıt insan bir gün sohbet etmeye başlar ve hayatları bambaşka bir noktaya gider.

13. Borges ve Ben - Jay Parini

Borges ve Ben, henüz okumayanlar için pek çok kişinin edebiyata dair düşüncelerini değiştiren bir yazara mükemmel bir giriş kapısı.

14. Beni Asla Bırakma - Kazuo Ishiguro

Yayımlandığı yıl Time dergisi tarafından İngilizce yazılmış en iyi 100 roman listesine alınan Beni Asla Bırakma, yatılı okul Hailsham'ın öğrencilerinin yaşadığı garip hayatı anlatıyor.

15. Kirpinin Zarafeti - Muriel Barbery

Sessiz insanların zengin iç dünyalarında gelişen, göze çarpmayan güzellikleri yücelten, sınıflar ve nesiller ötesi bir dostluğu konu edinen Kirpinin Zarafeti, çok zarif bir roman olarak karşımızda!

16. Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar

Puslu Kıtalar Atlası, size büyülü bir zaman yolculuğunun kapılarını aralıyor. Aynı zamanda felsefi birçok çıkarımda bulunmanız için eşsiz bir kaynak sunuyor.

17. Kafamda Bir Tuhaflık - Orhan Pamuk

Kafamda Bir Tuhaflık hem bir aşk hikâyesi hem de modern bir destanı bir arada barındırıyor. Kitap, bozacı Mevlut ile üç yıl aşk mektupları yazdığı sevgilisinin İstanbul’daki hayatlarını hikâye ediyor.

18. Gör Beni - Akilah Azra Kohen

Ülkü, Dudu ve İlmiye karakterlerine odaklanan Gör Beni, antik zamanların bugüne benzerliklerinde gezinip, din tarihinin hayret verici gerçeklerini ortaya koyan bir kitap. Bu eser, iki devri bir araya getiriyor.

19. Sis - Stephen King

Önce kasabanın, sonra kentlerin üzerine bir karabasan gibi çöken sis ve içinde sakladığı korkunç yaratıklar, Stephen King'in korku edebiyatı konusunda ne kadar yaratıcı bir hayal gücüne sahip olduğunu ortaya koyuyor.

20. Vişne Bahçesi - Anton Çehov

Anton Çehov'un ünlü Vişne Bahçesi, 19. yüzyılın ortalarında köleliğin kaldırılması ve burjuvazinin yükselişe geçmesiyle ülkenin değişen toplumsal, politik düzenine uyum sağlayamayan aristokrat bir ailenin yaşadıklarına odaklanıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Hayata Olan Bakış Açınızı Değil Hayatınızın Ta Kendisini Değiştirecek Olağanüstü 40 Kitap
"Şöyle Sağlam Bir Kitap Olsa da Okusam" Diyenlerin Eylül Ayında Okuma Listesine Eklemesi Gereken Kitaplar
Sosyolojiyle İlgilenen Hemen Herkesin Muhakkak Okuması Gereken Kitap Önerileri

Popüler İçerikler

ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi