Son Zamanlarda Öne Çıkan Edebiyat Dergileri ve Fanzinler

Edebiyat dergileri son zamanlarda oldukça fazla çıkıyor ve artık insanlar amatörlüğünü bırakıp yavaştan yarı profesyonel olan yazarları keşfetmeye başlıyorlar. Bu noktada dergiler o kadar önemli rol oynuyor ki, dergiler sayesinde yeni şairler, yeni yazarlar tanınıyor, hem onların önü bu dergilerden geçen yollar ile açılıyor, hem de okurlarına dergiler sayesinde ulaşıyorlar. Biz de henüz keşfetmediğiniz, gördüğünüz ama almadığınız ya da her gördüğünüzde aldığınız dergileri derleyerek hem onları size tanıtalım hem de henüz bilmeyenler için yeni edebiyat dergilerini keşfetmelerini sağlayalım dedik.

Not: Eğer siz de kaleminize güveniyorsanız, bu dergilerin neredeyse tamamı konuk yazarlık alan, güçlü kalemlere yer vermeyi görev bilmiş dergiler.

221B Dergi

Türkiye'nin ilk polisiye dergisi olan 221B Dergi Ahmet Ümit ve diğer polisiye romancılarımızı bizlerle buluşturduğu gibi ayrıca özel polisiye incelemeleri, makaleleri de yer almakta.

Söylenti Dergi

'Edebiyatın Ormanının Yeni Oksijen Kaynağı' mottosu ile yayın yapan Söylenti Dergi, bir internet dergisi. Fakat diğer internet dergileri gibi aylık pdf formatında değil, yazı ne zaman yazıldıysa o zaman yayınlıyorlar. Yazarları gönüllü ve katılımcı olan dergilerden biri.

Apartman Dergi

Apartman Dergi, zillere basıp kaçabildiğiniz, katılımcı yazarlar ile gönüllülük esası ile kurulmuş bir dergi. Yazarlarını kendi okur kitlesinden bulup çıkaran dergiler arasında.

Plüton Dergi

Plüton Dergi de katılımcı yazarları ile oluşturulan, son zamanlarda oldukça ilgi çeken dergilerden biri.

Seyyar Edebiyat

Yine 'salt' edebiyat vurgusu yapan dergilerden biri olan Seyyar Edebiyat, her ne kadar İstanbul merkezli olsa da yazar - temsilciler sayesinde Türkiye'nin dört köşesine dağıtılan, kolaylıkla erişebileceğiniz dergilerden biri.

Kopya Fanzin

Geçtiğimiz günlerde 7.sayısını ''Kopma'' teması ile dağıtan, aynı zamanda online olarak okunması için de dijital platformlara yükleyen Kopya Fanzin, kendi tanımlarıyla İstanbul / Kadıköy zeminli, Yeditepe Üniversitesi çıkışlı. 52 sayfalık bir fanzin olan Kopya, bu alanda da çoğu fanzinden önde.

Sıvadık Fanzin

İzmir çıkışlı fanzinlerden Sıvadık, şehirde edebiyata gönül vermiş insanların yanı sıra, ülkenin dört bir yanından yazarlarıyla bir edebiyat dergisini aratmayacak nitelikte. En son 14.sayılarını basan ekip, büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Şanlıurfa, Sakarya gibi illerde de boy gösteriyor.

Kravat Fanzin

Kopya fanzin gibi Kadıköy çıkışlı fanzinlerden biri kravat da. Kasım 2015'te başladıkları yolculuklarına geçen haftalarda çıkardıkları 7.sayılarıyla tam gaz devam ediyorlar. Dağıtım ağının çok büyük bir kısmı kendi şehirlerinde olmasına rağmen, ilk sayısından beri her sayısını İzmir'e de ulaştırıyorlar. En dikkat çekici kapağı olan fanzinlerden biri.

Mevzular Derin Fanzin

İzmir çıkışlı fanzinlerden Mevzular Derin, Ağustos 2015'ten beri 5 sayı bastı. Yayın periyodu belirleyen ender fanzinlerden. İlk sayısından itibaren kendi şehirlerinin dışında ulaşabildikleri her noktaya ulaşmaya çalışan fanzinin edebiyat konusunda bir edebiyat dergisi kadar iyi olamasa da, farklı metinler sunduğu açık.

Popüler İçerikler

Bahis Reklamı ve Teşvik İçin Soruşturma Başlatılmıştı: RTÜK Başkanı TV8 İçin İnceleme Başlatıldığını Açıkladı!
Meteoroloji 49 Kente Fırtına Uyarısı Verince Hava Forum 58 Kilo ve Altında Olanları Tiye Aldı
Yönetmen İlker Canikligil'in "Kaçak Film" Çıkışına Röportaj Adam'dan Aşırı Haklı Tepki