Son Zamanlarda 'Ezik Durdu, Tavizler Verdi' Şeklinde Eleştiriler Alan Bülent Ecevit'in Ambargo Konusunda BBC'ye Verdiği Röportaj

Son dönemlerde sıklıkla eleştirilere maruz kalan Bülent Ecevit'in zamanında BBC'ye verdiği röportaj yeniden gündem oldu. İşte o röportaj...

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
15.12.2020

Ecevit'i eleştirmeden önce Ecevit'in geçmişine yaptığı işlere bakmak lazım. Eğitimi ile zaten kendini belli ediyordu. Kimseye durduk yere atar gider şahsi hırsları için uçurumu ülkeye uçuruma sürükleme gibi bir çaba içine girmedi. Gerektiği zaman gerektiği tepkiyi verdi. En azından halkın adamıydı mütevazı hayatı vardı yeri geldi sıraya geçti sırada sırasını bekledi. Eğer 2001 krizinde türk telekomu elektriği satsaydı kriz olmazdı ama devletin en temel ihtiyaçlarını satmayı gereksiz buldu. 2010 yılına kadar Bülent Ecevit ve Kemal Derviş'in hazırladığı ekonomik planlar çerçevesinde çalışmalar yapıldı.Şimdi kaç kişi yaptığı işe hakim.

15.12.2020

Sürekli Ecevit dönemindeki ekmek-tüp kuyruğu ile bu dönemi vuran çakma milliyetçilere sizce neden onları yaşadık diye sorunca tek bir cevap veremiyorlar. Kıbrıs'a girmeyeceksin diyenlere inat gidip oradaki Türkleri kurtardığımız akabinde de ambargo yiyip o dönemi yaşadığımızı düşünemezler ya da işlerine gelmez. Taviz vermeden milleti vatanı savunmanın ne demek olduğunu bilemezler.

16.12.2020

O konuda muazzam bir iki yüzlülükleri var ambargo kimin yüzünden oldu diye sorarsan Ecevit diyorlar, ama Kıbrıs'ı kim kurtardı diye sorarsan Erbakan diyorlar, klasik olumluyu kendilerine olumsuzu karşıya mal etme tekniğini burada da kullanıyorlar.

16.12.2020

Elinde metin yok, Yandaş basın hiç yok. Tüm kışkırtmalara rağmen gergin bir üslup hiç yok. Dayanağı olan anlık cümleler. Sağ iktidarlar ülkeyi batırıp kenara çekildiğinde Karaoğlan bir şekilde ülkeyi batmaktan kurtardı. Ama mirasyedi olarak değil, çözüm üreterek yaptı. Ecevit dönemini eleştiren arkadaşlara sormak istiyorum ondan önceki hükümetler kimdi? Halk neden Ecevit’e koştu, diye düşündünüz mü? Neden hep acı reçete Ecevit döneminde çıktı?

TÜM YORUMLARI OKU (59)