Son Yıllarda Fazlaca Tercih Edilen Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Son dönemde popülerliği artan saç protezi, özellikle saç dökülmesi yaşayan kişilerce sıklıkla tercih ediliyor. Saç ektirmenin yerine geçen bir alternatif olan saç protezi nedir ve nasıl yapılır? Konu hakkında tüm merak edilenler içeriğimizde!

Söz dönemde özellikle saç sorunları yaşayan ve saç ektirmek istemeyen kişilerce tercih edilen protez saç çoğunlukla erkekler tarafından tercih ediliyor.

Bu içeriğimizde protez saç hakkında merak edilen tüm soruları cevaplıyoruz.

Öncelikle protez saçın tarihine bakalım...

90'lı yılların sonlarına doğru Amerika'da doğan bir yöntem olan protez saç, ilk başlarda estetik kaygı yerine kanser vb. hastalıklar nedeniyle saçlarını kaybeden kişiler için icat edilmişti.

Alınan olumlu geri dönüşler nedeniyle gitgide yaygınlaşan protez saç, özellikle 'bölgesel saç kaybı' yaşayan kişilerce ilk tercih edilen yöntemlerden biri haline geldi.

Peki, protez saç tam olarak nedir?

Genel olarak ele aldığımızda protez saç kafadaki kel olan bölgeye göre hazırlanan alt tabaka üzerine gerçek insan saçı tellerinin nakış yapar gibi işlenmesiyle oluşuyor. Kişiye özel hazırlanan protez saç için saçın rengin, çıkış yönü, şekli vb. detaylar çok önemlidir. Protez saç, medikal bantlar sayesinde kişinin başına yapıştırılır ve saç tipine göre şekil verilerek kişi kullanmaya başlar.

Protez saçı kimler kullanabilir?

Kadın, erkek, genç ya da yaşlı herkes protez saç kullanabilir. Bölgesel ve genel kellik durumunda kullanılan protez saç, kozmetik bir uygulama olduğu için herhangi bir acı olmadan rahatlıkla uygulanabilir.

Protez saç söz konusu olunca en önemli sorulardan biri de kaşıntı yapıp yapmadığı!

Eğer ilk kez uygulanıyorsa protez saç için ilk 1 hafta son derece önemli. Bu dönemde ara ara kaşıntılar meydana gelebilir. Alışma sürecinin ardından eğer hala kaşıntı devam ediyorsa protez saçın temizliği ve bakımının yapılması gerektiğindendir.

Peki, protez saç bakımı nasıl yapılır?

Protez saç bir kez uygulanan bir şey değil. Yani periyodik olarak kafadan çıkartılıp temizlenmeli ve tekrardan yapıştırılmalıdır. Ayda 1 kez olmak üzere protez saç bakımı yapılabildiği gibi söz konusu bakım işlemi çok meşakkatli değildir.

Protez saç merkezine gidilerek yapılan bakım sürecinde saç kafadan çıkartılır ve öncelikle kafada çıkan saçlar tıraş edilir ve ardında kalan yapıştırıcı solüsyon temizlenir. Cilt havalanırken protez saç yıkanır ve kalan medikal bantlar temizlenir. Bu işlemlerin ardından protez saç tekrardan uygulanır ve şekil verilir.

Protez saç gerçek insan saçından yapıldığı için boyanabilir.

Fakat söz konusu saçlar 'ölü saçlar' olduğu için istenilen rengin tutturulması tam olarak mümkün olmayabilir. Bu konuda profesyonel bir yardım almak daha doğru olacaktır.

Protez saç söz konusu olduğunda en merak edilen şey protez saçın kafadan çıkabilme ihtimali!

Sıklıkla perukla karıştırıldığı için protez saçın gün içinde kafadan çıkabileceği korkusu oluşabiliyor. Halbuki istenilmediği takdirde protez saç kesinlikle uygulandığı bölgeden çıkmaz. Protez saçla havuza, denize girebilir, spor yapabilirsiniz. Medikal yapıştırıcılar yardımıyla yapıştırıldığı için protez saçın çıkması söz konusu değildir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Saçlarının Protez Olduğunu Öğrendikten Sonra "Haydaa!" Diyeceğiniz Ünlülerin Eski ve Yeni Halleri
Kelin Merhemi Varmış! Yaptırdıkları Saç Protezinden Sonra Adeta Birer Best Model'e Dönüşen 34 Erkek

Popüler İçerikler

Görüşme Esnasında Erkeğe Maddi Sorular Sorulmasını Destekleyen Kadın Tepkilerin Odağında
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Wanda Nara ile Yasak Aşk Yaşadığı Öne Sürülen Keita Balde Sivasspor'dan Gönderildi
YORUMLAR
15.01.2023

Protez saç!! yapıştırılması bir kimyasal ürün ile olduğuna göre, yapıştırıcı sağlığa zarar verir diye düşünüyorum.. Yapıştırıcıların üzerinde hep uyarı vardır, göze değmesin, yemeyin çocuklardan uzak tutun gibisinden.. 👎

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ