Son Günlerde Eleştirilse de Hayatını Mutfağa Adamış, Masterchef'in Sevilen Jürisi: Mehmet Yalçınkaya

Çok sevilmesine rağmen son günlerde sık sık eleştirildi Mehmet Şef!

Geçtiğimiz sezondan itibaren çok iyi tanısak da, Mehmet Şef aslında uzun yıllardır Türkiye'nin en iyi şeflerinden biri.

1974 yılında Bolu'da dünyaya gelen Mehmet Yalçınkaya'nın hayatı mutfakta geçmiş desek yanlış söylemiş olmayız.

Başarıları yalnızca Türkiye'yle sınırlı değil. 2005 yılında Mehmet Şef'in Amerika'nın ünlü gurme dergisi CULINARY'de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı.

Ayrıca 2008'de Almanya'da dört yılda bir yapılan IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde dünya üçüncüsü olmayı başardı.

Bu başarının ardından 2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu.

Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan gibi dünyanın farklı yerlerinde ve farklı kültürlerde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı.

2018 TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması ile En iyi Şef Ödülü’nün de sahibi oldu. Ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası ödülün de sahibi oldu.

Geçtiğimiz yıl Masterchef Türkiye jüriliği yapmaya başlamasıyla da ekranların tanınan ve sevilen yüzlerinden biri oldu.

Sert mizacı sebebiyle sık sık eleştirilere maruz kalsa da, aslında duygusal bir yapıya ve pamuk gibi bir kalbe sahip olduğu izleyiciler tarafından da kabul edildi.

Ancak, dün final yapan Masterchef 2019'un final haftasında yarışmacılara verdiği puanlarla da izleyiciyi bir miktar kızdırdı diyebiliriz.

İzleyicinin kızgınlığı gelir geçer, başarıların daim olsun Mehmet Şef!

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
30.12.2019

İstiyorum ki daha düşük sikletli Seda Sayan, Zuhal Topal'ın sunduğu programlara sosyal deney çerçevesinde şöyle bir şef katılsın. Hatta süre kısıtlaması da olmasın, kendi mutfağında kendi ekibi ile çalışsın. Bazı yarışmacılar nerelerden neler getirtip bin bir el emeğiyle öyle farklı, öyle uğraş gerektiren yemekler yapıyorlar. Öyle de leziz görünüyor ama verilen puanlar 2-3, çok nadir 4. Sunucu "Neden yaptınız bunu?" diyor. Et biraz kuruymuş, çorba ekşi gibiymiş, sunum zayıfmış. Sekiz puanı oradan kırmış yani. Şöyle esaslı bir şef yarışsa. O düşük puanlar verildikten sonra sunucu dese ki "Tanımadınız ama yarışmacımız Mehmet bey iki dünya şampiyonluğu olan bir şef. Aslında bir yarışmacıda değil, sosyal deney amaçlı programımızı şereflendirmeyi kabul etti. İki puan verdiğiniz bu menü şefimizin Güney Callifornia'da ki restoranında 3 bin dolara servis ediliyor ve son derece ilgi görüyor." diyerek...

30.12.2019

Alicana gencecik bir çocuga 'sana dalarım' gibi argo ve terbiyesizce bir şey söylediği an benim için bitmiştir. Ayrıca çocuga yarışma boyunca uyguladığı mobbbigler de cabası. Şu saaatten sonra bu paralı piyonun olduğu hiçbir şey izlenmez...

30.12.2019

MEHMET ŞEFİN İŞLETTİĞİ RESTORANDA SAC TAVA SİPARİŞ ETTİM,YERKEN İÇİNDE SAÇ ÇIKTI GARSONU ÇAĞIRDIM MEHMET ŞEF GELDİ,DEDİM YEMEKTEN SAÇ ÇIKTI,O DA SİZ SAÇ TAVA İSTEMEDİNİZ Mİ KARDEŞİM DEDİ,HAYIR BİZ SAC TAVA İSTEDİK DEDİM,PARDON BİZ SAÇ TAVA ANLADIK DEDİ,YEMEĞİN İÇİNDEN SAÇI ALDI VE AFİYET OLSUN DİYEREK UZAKLAŞTI,O ANDA HEYY DİYE ARKASINDAN ÇAĞIRIRKEN TELEFONUN ALARMI İLE UYANDIM.

30.12.2019

Lan ben de ciddi ciddi hayretler icinde okuyordum xksknsnd

TÜM YORUMLARI OKU (10)