Son dönemlerde oldukça popüler olan nail barlar ile ilgili Pumpkin Nail Bar'ın sahibi Buket Kaya ile görüştük ve ona herkesin merak ettiği soruları sorduk. Gelin birlikte bakalım...
Son dönemlerde oldukça popüler olan nail barlar ile ilgili Pumpkin Nail Bar'ın sahibi Buket Kaya ile görüştük ve ona herkesin merak ettiği soruları sorduk. Gelin birlikte bakalım...
Pumpkin Nail Bar Şişli Osmanbey'de bir dijital medya uzmanı ve bir avukatın ortaklaşa açtığı, semtinin hızla gözdesi haline gelen ve büyümekte olan, butik bir nail bar. Yenilikçi nail artları ve tarzlarıyla öne çıkan Pumpkin Nail Bar vizyoner duruşu ile dikkat çekiyor. İskandinav stilde seçilmiş mobilyaları ve geniş renk kartelasıyla iddialı olan bu küçük işletme vegan ürünleri ve hayvanseverliğiyle Kurtuluş Bomonti Nişantaşı hattının biriciği olmuş durumda.
Sosyal medyanın kamusal alanın doğrudan bir parçası olması bu konuda çok etkili oldu. İnsanlar kendilerini tepeden tırnağa yansıtmayı artık daha çok önemsiyorlar. Biz de bu işin o tırnak kısmındayız :) Nail art adı üstünde bir zanaat olduğu kadar sanat olduğu için ve sınırsız seçenek barındırdığı için insanların ilgisini çekiyor. Ayrıca bir ay boyunca tırnak bakımıyla uğraşmadan güzel ellere sahip olmak inanılmaz konforlu ve herkesin zamanla yarıştığı bu dönemde büyük avantaj. Bu da ciddi etkili sektörün parlamasında.
Yeni nesil teknoloji ile güçlendirilmiş bu işlemlerin en büyük avantajı herkes için olması. Bir ev emekçisi kadın da gelip jel bakım yaptırabiliyor, ev işi yapsa dahi tırnakları bozulmuyor. Öğrenciler de yaptırıyor, tırnakların üstüne kendi tarzlarını yansıtan çılgın nail artlar yaptırıyorlar. Stillerini destekliyorlar. Her kesimden müşterimiz var. Erkek müşterilerimiz de var. Daha da çoğalır umarım :)
En zor yanı nitelikli ve enerjisi ekiple, müşteriyle uyacak çalışan bulmak. Tabii zor müşteriler de olmuyor değil ama biz çok şanslıyız, genellikle hep pozitif insanlarla karşılaşıyoruz, mutlu çalışıyoruz.
Dediğim gibi bu nerede studio tutacağınızdan hangi malzemeleri tercih edeceğinize kadar değişir. Ortalama fiyatta mobilyalar, dekorasyon ve iyi malzemelerle, 2 masalık, bekleme alanı, karşılama bankosu gibi tamamlanmış bir studio açmanın bedeli takriben bir fiyat vermek gerekirse 150 bin TL diyebiliriz.
Eğer çok tadilat gerekiyorsa bu fiyat artıyor, tadilat çok masraflı. Açmakla bitmiyor tabi. Sabit reklam giderleri, sürekli yeniden alınması gereken malzemeler, yüksek maaşlar vs derken ilk 6 ay için cebinizde bunları da düşünerek ek bir bütçeyle girmelisiniz.
Müşterilerimizle yaşadığımız en temel problem randevularına gelmemeleri ya da geç kalmalarıydı. Bu nedenle biz bu sorunu çözmek için kaporalı sisteme geçtik. Artık randevuyu oluştururken ödemenin yarısını kapora olarak alıyoruz. Son dakika iptalleri, haber vermeden gelmemeler gibi şeyler bizi maddi olarak çok yoruyor.
Randevuya geç geldiklerinde ise tüm takvim kayıyor, bir kişinin gecikmesi 4 farklı müşteriyi daha mağdur edebiliyor. O yüzden bunla ilgili de önlemler alıyoruz. Onun dışında şöyle sorunlar olabiliyor: Jel yaptırıp bir yere tırnağını sıkıştırıp jelini çatlatan ya da tırnağını kıran müşteri 'hani kırılmazdı' diye gelebiliyor. Hata bizden kaynaklı ise ücretsiz telafi yapıyoruz ama müşteriden kaynaklı ise tadilat bedeli alıyoruz.
Öncelikle şunu söyleyeyim, jel tırnak lafını kim ilk kullandıysa ben ondan şikayetçiyim! Jel tırnak ne demek? Jelle yapılan protez mi yoksa jel laminasyon işlemi mi? İnsanlar bunun ayrımını bilmediğinden jel tırnak diye sorduklarında tam olarak neyi sorduklarını anlamak için çabalamam gerekiyor.
En zoru çalışan bulmak! Yani çalışan bulunur da, nitelikli birini bulmak zor. Piyasada çok fazla studio var, şu an çalışan sayısı bu talebi karşılamak için yetersiz. Yeni mezunların da deneyim kazanması belli bir süre gerektiriyor, bu nedenle evet çok zorlanıyoruz diyebilirim. Ki çalışanlarımız çok iyi koşullarda, yüksek ücretlerle çalışıyor.
Biz yeni açılmış butik bir studioyuz, bu nedenle henüz çok masamız yok. Potansiyelimiz ise yüksek, açıldığımız günden beri doğru vizyon ve kaliteli hizmetimiz sayesinde full çalışıyoruz.
Takvimimiz hep 7-10 gün dolu oluyor, müşterilerimiz bakımını yaptırırken bir sonraki ay bakımı için randevu alıp öyle ayrılıyorlar dükkanımızdan.
Dürüst olmak gerekirse biz reklam vermeye daha yeni başladık. Şimdiye kadar insanlar hep birbirlerinden duyarak geldi, çünkü çok nitelikli hizmet veriyoruz ve fiyatlarımız piyasaya göre makul seviyelerde. Çok daha ucuza yapanlar da var tabi ama ben dükkanım yokken, normal bir müşteriyken de öyle yerleri tercih etmezdim, kendim gibi insanları ağırlıyorum dükkanımızda da. En faydalı olan tabi ki organik olarak, insanların birbirini memnuniyet üzerine davet etmesi. Biz yine de yaptığımız işlerin bir kısmı ile sosyal medyada reklam çıkıyoruz, işlerin farkı görsellerden belli olduğu için oradan gelip düzenli müşterimiz haline gelen çok kişiyle de tanıştık.
Bu soruyu çalışanlarıma sordum ve 'Manikürsüz kalıcı oje' deyip güldüler. Bize bu istek garip geliyor ama yine de isteyene yapıyoruz.
Şok olmuştuk. Pirana balıklarının yemi olarak kullanıldığını söyledi. Çok yüksek fiyatlar teklif etti. Ne olursa olsun, bizde müşterimizin DNA'sını satacak göz var mı? Engelledim adamı.
Tırnak teknolojilerinin serpildiği ve bugünkü haline geldiği, hala da geliştiği yer Rusya. İran'lı kadınlar da Rusya'nın etkisiyle bu işe erken başladılar.
Bunun çok geniş bir skalası var. Etiler, Bebek, Caddebostan gibi yerlerde protez tırnak yaptırmak 900-1000 TL. Bunun yanı sıra 200 TL'ye yapan yerler de var. Biz kendi skalamızı orta segmentte tutmaya çalışıyoruz. Kalitemizi bozmadan yapabileceğimiz en uygun fiyata yapmaya çalışıyoruz.
Bu tabi ortalama bir fiyat. Daha altı ve üstü de mevcut.
Evet biz açıldığımızdan beri iyice yükseldi bu iş, bizim yerimiz Şişli Osmanbey'de. Açıldığımızda mahallemizde hiç yer yoktu, bizden sonra bir sürü dükkan açıldı. Bizden sonra açılan bazı yerler maalesef dükkanlarını kapattı, biz o açıdan şanslıyız. Hala yeni yerler de açılıyor, eskilerin bir kısmı kapanıyor, büyüyerek devam edenler var. Biz yeni dükkanlardan endişelenmiyoruz, çünkü dükkanlar artıyor ama müşteriler de artıyor. Her hafta 'ilk kez yaptıracağım' diyen bir sürü kişiyle tanışıyoruz. Rekabet meselesine gelince, işimiz ve vizyonumuz güçlü. Biz kendimize güveniyoruz. 150 liraya jel yaptırıp sonra düzelttirmeye bize geliyorlar. Bizim farkımız biraz nail artlarımızda öne çıkıyor. Yapamayacağımız nail art yok.
Kendini geliştirmeye çok açık olmalı. Bu piyasa sürekli değişiyor, sürekli yeni ürünler, yeni teknikler, yeni teknolojiler geliyor. Fiyat, süre ve performans açısından en iyisini seçebilmeli ve konfor alanından çıkmalı.
Youtube, instagram ücretsiz birçok eğitim içeriği ile dolu, sürekli takip etmeliler. Eşlerine, dostlarına, kendilerine çok fazla deneme yapmalılar müşteriden önce. İyi malzeme kullanmak kesinlikle onların işini çok kolaylaştıracak, bunu da unutmasınlar. Zaten eğitimden sonra birkaç ay bol bol çalışır, deneme yaparlarsa hemen iş bulabilecek kıvama gelirler.
Yıllarca dalga geçtiğim, son 3 aydır hastası olduğum kalıcı ojelerime dayanarak konuşuyorum; aşırı rahat bir mevzu. İnsanlarla uğraşmak gibi kötü bir yanı olmasa yapmak istediğim bir meslek. Karşında sürekli bir insan olmasa eğlenceli olay bence sjdjdj