Son Dönemlerde Dünya Çapında Girişimcilerin Karşılaştığı 10 Zorluk

Son dönemlerde dünya çapında girişimcilerin karşılaştığı 10 zorluğu sizin için listeledik. İyi okumalar!

İlk adımı atmak

marketbusinessnews.com

En zoru ilk adımı atmak! Yeri geldiğinde kafanızdaki fikri gerçekleştirmek için işinizden ayrılmayı, birilerine fikirlerinizi sunmayı, harcamalar yapmayı ve bu planlarınızı yakınlarınıza anlatabilmeyi göze almalısınız. Korku ve temkinle hareket eden girişimciler genellikle daha detaylı plan yapmaya eğilimli olurlar, ancak bu durum bazen adım atmaktan korkmanıza ve bahaneler üretmenize de sebep olabilir. Adım attıkça bir şeylerin farkına varacak ve yolda öğrenecekleriniz ile kendinize ve şirketinize değer kazandıracaksınız. Kendinize güvenin yeter!

Nakit akışı

www.deluxe.com

Özellikle küçük çaplı işletmeler için hayati öneme sahip olan nakit akışı, maalesef girişimcilerin önüne çıkan zorluklardan biri. Girişimler, kasaya para girmesini beklerken bir yandan da faturalarını ödemek için mücadele etmek durumunda kalabiliyorlar. Yapılan işin ödemesinin vaktinde alınmaması, çalışanların da içinde bulunduğu çok sayıda gider kalemini yönetmenin ağırlığıyla birleşince girişimcilere büyük zorluk çıkabiliyor.

Görevleri önem sırasına göre sıralama

Yapman gereken işleri önem sıralamasına göre sınıflandırmalı, ancak bunu yaparken yetiştiremediğiniz işler yüzünden kendinize yüklenmemelisiniz. Eğer ne istediğiniz konusunda net olursanız ve zaman yönetiminize yardımcı olabilecek biriyle çalışmaya sıcak bakarsanız bu durumun altından kalkabilirsiniz. Cebinizden biraz daha para çıkacak, ancak zamanınızı daha iyi yönetmeniz ve yapmanız gerekenleri tamamlamanız size büyük bir haz verecek.

Zaman yönetimi

Girişimcilerin karşısına çıkan en büyük problem olan zaman yönetimi, şirkette birden fazla rol üstlenmek durumunda kalanları oldukça zorlayabiliyor. Bunun çözümü de gün içinde amacınıza ulaşmanıza yardımcı olacak küçük hedefler belirlemek ve bunları bir tür 'checklist' ile belirginleştirmek olabilir. Kendinize sık sık 'şu anda zamanımı verimli kullanabiliyor muyum?' diye sorarak da bu alanda kendinizi iyileştirebilirsiniz.

İşe alım süreci

İşe alım süreci, girişimciler için oldukça sancılı geçebiliyor. CV'leri kontrol etmek, art arda mülakatlar yapmak, farklı adayların yeterliliğini ölçüp tartmak bir süre sonra oldukça güç hale gelebiliyor. Adaylarla görüşmeden önce işe alım şartlarınızı mümkün olduğunca spesifik hale getirirseniz bu süreci minimum hasarla atlatabilirsiniz.

Bağış toplama

marketbusinessnews.com

Bağış toplama (fundraising), startup'larını faaliyete geçirmek isteyen girişimcilerin karşısına çıkan bir zorluk. Bu alanda güçlenmek ve şirketi kurmak için gereken parayı biriktirebilmek için kendinize ve şirketinize iyi bir hikaye bulmanız, insanları bu hikayeyle yakalayabilmeniz ve sunuma önem vermeniz şart.

Yalnızlık

Özellikle şirket kurmak üzere işinden ayrılan girişimcilerin yaşadıkları en büyük zorluklardan bir diğeri ise yalnızlık. Bu yolda yanınızda size eşlik edecek takım arkadaşlarınız olmayacağı için kendinizi yalnız kalmaya hazırlamalısınız. Ayrıca startup'ınız için daha uzun süreler çalışmanız gerekecek; bu da sevdiğiniz insanları daha az görmenize ve aranıza mesafe girmesine yol açabilir. Her başarının bir bedeli olduğunu unutmamak lazım!

Öngörülemeyen sonuçlar

Yeni bir iş kurarken bilmediğiniz şeyler, ister istemez bildiklerinizin önüne geçecektir. Ne kadar kâr edeceğinizi, düzenli bir gelir elde edip edemeyeceğinizi, şirketinizin ne kadar süre ayakta kalacağını önceden bilmeniz mümkün değildir. Bu bilinmeyenler zaman zaman sizi umutsuzluğa sürükleyebilir. Attığınız adımlardan emin olursanız bu aşamayı da başarıyla geçebilirsiniz.

Pazarlama stratejisi belirleme

Şirketinizin hangi alanda faaliyet göstereceğine karar verdikten sonra pazarlama işlerine ağırlık vermelisiniz. Verimli ve faydalı, odağı belli pazarlama stratejileri ile gelirlerinizi artırmaya çabalamalısınız. Bu konuda pazarlama işlerinden anlayan, yaratıcı ve güvenilir insanlarla birlikte çalışmanız isabetli olur.

Mükemmeliyetçilik

Yeni nesil girişimciler, mükemmeliyetçilik ile gelişimin dengesini sağlamakta zorlanabiliyor. Detaylara odaklanır ve kötüye gittiğini düşündüğünüz küçük şeyleri düzeltmeye uğraşırsanız tüm adımlarınızı sağlam atmış olursunuz. Şirketiniz, başlangıçta küçük adımlar atmaya hazır olmadığınız sürece ilerleyemez!

Popüler İçerikler

Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi