Ankara kulislerinde son dönemde Avukatlık Yasası’nın değiştirilerek çoklu baro sistemine geçileceği ve ilgili düzenlemenin yakın zamanda Meclis’e geleceği konuşuluyor. Yeni düzenlemeye göre, barolar yine merkezde tek bir Barolar Birliği tarafından yönetilirken, illerde çoklu barolar kurulabilecek. Dolayısıyla, üye sayısı beş bini aşan illerde iki bin üye ile yeni bir Baro kurulabilecek. Örneğin İstanbul’da ilave olarak 5-6 baro daha kurulabilecek.
Euronews Türkçe'den Menekşe Tokyay da planlanan uygulamanın hukuk sistemi ve demokratik işleyiş açısından doğurabileceği etkileri hukukçularla konuştu.
Olay çok bariz aslında. Erdoğan; şeriat devrimi gerçekleştirmek istiyordu ancak bunun için yeterli desteği bulamadı. O yüzden en azından halifelik gelsin benden sonra ailem geçsin onlar şeriat devrimini yapar dedi bu da tutmadı. Şimdi ise tamam en azından ben ölene kadar başta kalayım sonra ne halt olursa olsun banane dedi. Bu uygulamalar bu yüzden aslında. Ülke üzerinde mutlak kontrol için.
hiç mi dert kalmadı baroları bağlamaya çalışıyosunuz ya bu barolar size ne etti gardaş bi kurumu da rahat bırakın artık özgürce işini yapsın
YA HİÇ UĞRAŞMASIN.... ÜLKENİN ADINI "RTE ANONİM ŞİRKET" KOYSUN... ÜLKEDE BAĞIMSIZ KURUM VE KURULUŞ KALMADI... "NE İSTEDİ DE ALAMADI" 🐵🐵🐒🐒🦍🦍 🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧 🐻🐻🐨🐨🐼🐼