Son Dönemin Modası Haline Gelen Puff Bar'lar Zehir Saçıyor!

Puff barlar, son dönemlerde özellikle gençler arasında popülerlik kazanan bir ürün. Ancak bu ürünün kullanımı birçok sağlık riskini de beraberinde getiriyor. Nikotin, kimyasal maddeler ve zararlı toksinler içeren puff barlar, kullanıcıların sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Peki puff barlar zararlı mı, zararları neler? Gelin birlikte öğrenelim!

Puff Bar'ları bir tür elektronik sigara olarak tanımlayabiliriz.

Bu cihazlar, kullanıcıların nikotin içeren bir buharı soluyabilmeleri için tasarlanır. Yani bir nevi teknolojik sigaradır.  Puff Bar'ın çekici yönlerinden biri, çeşitli tatlar sunmasıdır.

Puff Bar'lar aklınıza gelebilecek neredeyse her aromaya sahip olabilir. Bu da özellikle gençlerin bu ürüne çekilmesine neden olur.

Ancak, bu cazip özelliklerine rağmen Puff Bar'ın sağlık üzerindeki olası zararları göz ardı edilmemelidir.

Akciğer hasarından solunum rahatsızlıklarına kadar birçok sağlık problemine neden olan Puff Bar'ların zararlarına biraz daha yakından bakalım.

Puff Bar'ların içeriğinde nikotin bulunur ve bu da kullanıcıları nikotin bağımlılığı riskiyle karşı karşıya bırakır. Nikotin, son derece bağımlılık yapıcı bir maddedir ve bu bağımlılık sonucunda kişiler ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilirler.

Puff Bar'ın kullanımı, solunum yolu hastalıklarına da yol açabilir.

Elektronik sigaraların kullanımı, astım, bronşit ve hatta KOAH gibi durumları tetikleyerek kişilerin sağlığı üzerinde ciddi tehditler oluşturabilir.

Gençlerin favorisi Puff Bar'lar nikotin, kalp ve damar hastalıklarının riskini artırır.

Puff Bar kullanıcıları, kalp krizi, felç ve yüksek tansiyon gibi ciddi sağlık sorunlarına karşı daha savunmasız olabilirler.

Puff Bar'ın zararlarına karşı özellikle savunmasız olan kesim ne yazık ki genç kesimdir.

Genç beyinler hala gelişmekte olduğu için, nikotin bağımlılığı ve diğer sağlık sorunlarına karşı daha yüksek bir risk taşırlar.

Puff Bar'lar, nikotinli olsun ya da olmasın, kullanıldıklarında reaktif oksijen molekülleri serbest bırakırlar.

Bu moleküller, DNA'ya zarar verme potansiyeli ile bilinirler. Ayrıca, aromalı e-sigara ürünlerinin, standart ürünlere kıyasla daha fazla toksik madde içerdiği belirtilir. Bu durum ise kullanıcıların sağlığını daha fazla riske atabilecek bir faktör olarak karşımıza çıkar.

Elektronik sigara kullanımının beraberinde getirdiği bir hastalık olan Evoli, dünya genelinde giderek daha fazla sayıda insanı etkilemeye başlıyor!

Evoli, e-sigara ve buharlı ürünlerin tüketimi sonucu ortaya çıkan bir akciğer hasarı olarak biliniyor. Küresel verilere göre, Evoli hastalığına 2 bin 800 kişinin yakalandığı ve 68 kişinin bu hastalık nedeni ile hayatını kaybettiği biliniyor.

Ne yazık ki Evoli hastalığına ülkemizde de rastlanmaya başladı!

Belirtileri arasında nefes darlığı, yüksek ateş ve titreme, öksürük, mide bulantısı ve ishal, baş ağrısı ve baş dönmesi, hızlı kalp ritmi ve göğüs ağrısı bulunan Evoli hastalığı gençler başta olmak üzere birçok kişinin sağlığını tehlikeye atıyor.

Avrupa Pediatri Akademisi'nin yaptığı bir açıklama, elektronik sigaraların geleneksel sigaralardan daha tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor.

Elektronik sigaraların içerisinde kullanılan tatlandırıcılar ve aromaların da büyük bir zararı bulunduğu biliniyor. Pazarda 15 bin farklı türde elektronik sigara sıvısı bulunuyor ve bunların yaklaşık bin tanesi, uçucu ve tahriş edici özellikleri sebebiyle solunum sistemine ciddi zararlar veriyor.

Tütün ürünlerinin yerine geçme iddiasında olan ve bazı durumlarda sigarayı bırakma stratejisi olarak önerilen elektronik sigaralar uzmanlara göre normal sigara türevlerinden çok daha büyük bir zarara sahip.

Uzmanlar, elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünleri üzerinde yapılan 70 farklı çalışmanın birleştirilmiş sonuçlarının bu ürünlerin vücutta iltihaplanma süreçlerini harekete geçirdiğini açıklıyor.

En zararlı aromalar arasında ise meyve, tatlı, baharat, narenciye ve çiçek aromaları yer alıyor.

Bu aromaların içerdiği kimyasallar, akciğerlere daha fazla hasar verme potansiyeline sahip, bu durum ise elektronik sigaraların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini daha da artırıyor.

Vücutta ortaya çıkan iltihaplanma ise ani felç, kalp krizi gibi rahatsızlıkların artmasına neden oluyor!

Tüm bu problemler uzun vadede DNA'ya zarar vererek hücre onarımını ve akciğer fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor.

Araştırmalar, sigara tüketen bireylerde kanser görülme yaşının ortalama 60 olduğunu belirtirken, elektronik sigara kullanıcılarında bu yaşın 45'e düştüğünü gösteriyor.

Elektronik sigaralar, nikotinle birlikte, denetlenmemiş birçok kimyasal ve kanserojen madde içeriyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Sigara İçenler Bırakmaktan Neden Korkarlar?
21 Yaşındaki Genç Kadın, Arkadaşıyla Elektronik Sigarasını Paylaşınca Tüm Vücudu Yara İzleriyle Kaplandı
Yabancı Bir Adamın Elektronik Sigara Teklifini Kabul Eden Genç Kadın Bilinç Kaybı Yaşadı: Adam Tutuklandı...

Popüler İçerikler

Mansur Yavaş, Ebru Gündeş Konserinin Maliyetini Açıkladı: "Algı Operasyonunun İçindeyiz"
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
YORUMLAR
11.07.2023

Bilgi için teşekkürler sigara üreticisi firmaları. Hemen normal sigaraya geçiyorum ve size para kazandırmaya devam ediyorum ❤️❤️

11.07.2023

Hayır, öyle de renkli renkli fotoğraflarla doldurulmuş ki haber, sanırsın reklamını yapıyor! Bu kadar fotoğraf mı eklenir ciddi bir haberde? Markanın tüm çeşitlerini gördük.

11.07.2023

e ürünler rengarenk napsınllar?

11.07.2023

Bu haberin tam aksini iddia eden kaynaklar ve bilim insanları var burda yapılması gereken kıyas normal sigara ile kıyaslanması normal sigaraya göre daha zararsız olduğunu anlatan makaleler okudum, zararsız demiyorum elbette zararı var ancak normal sigaralara göre zararsız olduğu söyleniyor ancak nikotin bağımlılığı daha yüksek

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ