Son Dönemin En Çok Tartışılan Kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Tepkilere Neden Olan Adımları ve Açıklamaları

Bütçe tartışmalarının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik olduğu iddia edilen hamleler Diyanet'i hedef haline getirdi...

1. Cuma hutbelerini Türk ve İslam tarihindeki önemli olaylara ayıran Diyanet İşleri Başkanlığı 30 Ağustos günü de Zafer Bayramı'na yer verdi ancak şehit ve gazilerin anıldığı hutbede Mustafa Kemal Atatürk'e yer verilmedi.

Ayrıntılar için: 👇

Sosyal Medyanın Gündeminde: Diyanet, 30 Ağustos Hutbesinde Atatürk'ü Yok Saydı

2. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım öncesi "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen yazar Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaret etti.

Ayrıntılar için: 👇

Sosyal Medyanın Gündeminde: Diyanet İşleri Başkanı'ndan 10 Kasım Öncesi Kadir Mısıroğlu Ziyareti

3. Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu'nun, "Öz kızını öperken şehvet duymanın nikaha etkisi olur mu?" sorusuna verdiği 'haram değil' yanıtı tartışmalara yol açtı.

Ayrıntılar için: 👇

Diyanet'ten Tepki Çeken Soru ve Cevap Hakkında Açıklama

4. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun internet sitesinde "Telefon, mesaj ve internet yoluyla boşanma geçerli midir?" sorusuna verilen olumlu yanıt tepkilere yol açtı.

Ayrıntılar için: 👇

Ne Oldu Foton Gitti! Diyanet İşleri'nin 'SMS, Faks ve Mektup ile Boşanma Gerçekleşebilir' Fetvasına Sosyal Medya Tepkisiz Kalmadı

5. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aylık yayımlanan Aile Dergisi'nde bazı çizgi filmlerin 'dini ve milli duygulara aykırı' olduğu ve çizgi filmlerin çocukları 'şiddete yönelttiği' belirtildi.

Ayrıntılar için: 👇

Çizgi Filmler Diyanet'in Hedefinde: 'Dini ve Milli Duygulara Aykırı'

6. Şubat ayında Kartal'da bina çökmesi yaşamını yitiren 21 kişinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "İmtihan dünyasındayız, Allah'ım yaratmış olduğu bütün kulları bir şekilde imtihana tabi tutuyor" demesi tepkilere yol açtı.

Ayrıntılar için: 👇

21 Kişinin Ölümüne 'İmtihan' Dedi: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Sözleri Tepkilerin Odağında

7. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere her etkinlikte ücretsiz dağıttığı 'Peygamber ve Gençlik' kitabında takipçi nedeniyle övünmek zaaf olarak gösterildi, 'retweet etmek kul hakkı ihlalidir', 'YouTuber’lar hesap günü tespit edilecektir' gibi ifadelere yer verildi.

Ayrıntılar için: 👇

Diyanet Sosyal Medyayı Ele Aldı: 'YouTuber'lar Hesap Günü Tespit Edilecek, Retweet Kul Hakkı'

8. Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu'nun "Sol elle yemek yemekte bir sakınca var mı?" sorusuna verdiği 'sol elle şeytanların yemek yediği' yanıtı tepkilere neden oldu.

Ayrıntılar için: 👇

Diyanet, Tartışmalı Fetvasıyla Bir Kere Daha Gündemde: 'Sol Elle Şeytanlar Yemek Yer'

9. Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçenin çok büyük bir kısmının personel giderlerine ayrıldığı haberinin ardından geçtiğimiz yıla 7.7 milyar liralık ödenekle başlayan kuruma 550 milyon liralık ek bütçe sağlandı.

Ayrıntılar için: 👇

7.7 Milyarlık Ödenek Yetmedi: Diyanet'e 550 Milyon Liralık Ek Bütçe

Popüler İçerikler

Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
06.09.2019

diyanetin tek işi var o da ücretsiz kuran basıp bunu halka dağıtmak ve dini halka doğru anlatmak bunu bile ticarete dökmüşler ya daha ne diyeyim

Pasif Kullanıcı
06.09.2019

Orospu çocuğu fesli kadir geberdi gitti şeref yoksunu piç.

06.09.2019

diyanet eskiden böyle değildi, çok değişti. artık diyaneti tanıyamıyorum. defol git bu ülkeden diyanet. insanları dini okuyarak öğrenebilir sana gerek yok. zaten yutubırlar hesap günü tespit edilecek, retweet kul hakkı demişsin, hangi ayet hangi sure bi yazaydın bari... hee bu arada memesi olgunlaşmış regl olmuş 11-12 yaşındaki kızla cima sevap sen öyle demiştin demi... senin yüzünden tecavüz arttı ülkede umarım haberin vardır.

TÜM YORUMLARI OKU (23)