Fakat Hunter College of the City University of New York nöroendokrinoloji bölümünden Victoria Luine, rahmin tek başına hafızayı etkilediğini bulmanın sürpriz olduğunu söyledi. Birçok kadın yumurtalıklarına dokunmadan rahimlerini aldırıyor. Bu durum ilginç sorular ortaya çıkarıyor.
Yine de sonuçlar, klinik uygulamayı değiştirmek için başlangıç niteliğindeler. Stanford Üniversitesi'nden nörolog ve endokrinolog Natalie Rasgon, çalışmada kullanılan farelerin hamile olmadığını, sonuçların doğum yapmış kadınlar için geçerli olup olmayacağının bilinmediğini söyledi.
erkeklerin niye herşeyi unuttukları ortaya çıktı işte.
Galiba önümüzdeki yıllarda her organın kendi beyni olduğu tespit edilecek. Son yıllarda bağırsak duvarlarımızda yer alan sinir hücrelerinin bağırsak salgılarını kontrol etmekten çok daha karmaşık görevleri olduğu tespit edildi. Aldığımız gıdalardaki toksinleri tespit edip bertaraf eden bağırsakların bu görevlerini sürdürebilmek için bilgiyi kaydedip işlemeleri gerektiği, yani ayrı bir karar mekanizmaları olması gerektiği tespit edilmiş. Psikolojimize etki eden bir takım hormonların kaynağının bu sinir hücreleri olduğu düşünülüyor. Teoriye göre sevgi, aşk, endişe korku gibi içgüdüsel kararlarda bu bölge etkin. Bir takım psikolojik rahatsızlık ve ve fobilerden de sorumlu. Solar pleksus isimli karın boşluğumuz bu sinir ağının merkezi ve bir çok çakramızın bulunduğu bir bölge. Tüm vücuda dağılıyor ve beyincikten daha fazla sinir hücresi barındırıyor. İkinci beyin ismi verilen bu ağ bazı konularda neredeyse kafamızın içindeki beyinden daha etkin rol oynayabiliyor. Muhtemelen rahimle ilgili olan bu araştırmaya konu olan sinirler de bu sinir yumağıyla alakalı.