Son Dakika Seçim 2023 Açılan Sandık Sayısı: Oyların Tamamının Sayıldığı İller Hangileri?

2023 Genel Seçimleri, 14 Mayıs Pazar saat 17:00 itibariyle sona erdi. Türkiye'nin her ilinde ve ilçesinde seçmenler, sandık başına giderek vatandaşlık görevlerini yerine getirerek oy kullandı. Bunun sonucunda seçime dair araştırmalarını da hızlandırdılar. 18:30'da kalkan yayın yasağı sonrası açılan sandık sayısı anbean paylaşılıyor. Peki Türkiye'de toplam kaç sandık var? 2023 Genel Seçimi kaç sandık açıldı? İşte saat 23:45 anlık verileriyle açılan sandıklar...

5 yılda bir düzenlenen Türkiye Genel Seçimleri'nde, Cumhurbaşkanı ve yeni parlamento üyeleri seçimi yapılıyor.

Bu yıl Millet İttifakı'ndan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'ndan Recep Tayyip Erdoğan, ATA İttifakı'ndan Sinan Oğan ve çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce arasında gerçekleşen Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili seçimlerine ilişkin sonuçlar yakından takip ediliyor.

Seçmenlerin kendi düşüncesini ifade edeceğini düşündüğü adayı seçmek için sandık başına gittiği 2023 seçimlerinin sonuçları ana haberlerden takip ediliyor.

YSK'nın 18:30'dan sonra kaldırdığı yayın yasağının ardından seçim sonuçlarına ilişkin veriler paylaşılmaya başlandı. 81 ilde kaç sandık kurulduğu ve sonuçlar için kaç sandığın açıldığı merak ediliyor. Sosyalist Güç Birliği İttifakı, Cumhur İttifakı, Emek ve Özgürlük İttifakı, Millet İttifakı ve Ata İttifakı'nın yer aldığı milletvekili seçimlerine ilişkin bilgiler de, açılan sandıklar doğrultusunda güncelleniyor.

Toplam kaç sandık var?

81 ilde yurt içi seçimlerinde toplam 191 bin 885 tane sandık kuruldu. 2023 Genel Seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip 60 milyon 697 bin 843 seçmen olduğu biliniyordu.

Seçime dair veriler Anadolu Ajansı ve ANKA'dan çekiliyor.

Veriler YSK sistemine işlendikçe, ANKA ve Anadolu Ajansı (AA), hem cumhurbaşkanlığı seçimi hem de milletvekili seçimleri oranlarını hem ülke genelinde hem de 81 il özelinde güncelliyor.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Kaç Milyon Oy Kullanıldı? 2023 Genel Seçimlerinde Kullanılan Oy Sayısı Kaç?
Meclise Girmek İçin Kaç Oy Lazım? Seçim Barajını Geçmek İçin Kaç Oy Almak Gerek?
Payız Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Sinan Oğan Neden "Payız Is Coming" Yazdı?
Muharrem İnce'ye Verilen Oylar Kime Gidecek? Muharrem İnce'nin Oylarına Ne Olacak?

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
15.05.2023

Bana göre, ülkemizde yaşayan öz vatandaşlarımızın daha iyiye ve güzele layık olduğunu düşünen iyi niyetli yurttaşlar olarak kaybettik. Pek çok şey söyleyebilirim fakat özetleyecek olursam; yurt dışında yaşayan ve ülkemizle alakası olmayan vatandaşların vurdumduymazlığına-bencilliğine-düşüncesizliğine-kibrine-egoistliğine, vatandaşlarımızın vergisiyle ülkemizin her türlü nimetinden bedava faydalanan suriyeli afganistanlı pakistanlı afrikalı sığınmacıların ihanetine, KK'nin aday olmasının önemli olmadığına asıl sorunun bu sistemi değiştirecek değişimi gerçekleştirmek olduğuna inanmayan ön yargılı kişilerin, ve de en çok üzüldüğüm nokta olan genç kuşak arkadaşların (tabii bu tahmin bana ait olup doğrulayamam) cb adayını ve Millet İttifakını yeterince desteklemeyip başka adaya ve partilere yönelmesine yenildik ülkece ...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ