Son Beş Yıla Damgasını Vurup IMDb'de Beğeni Rekorları Kıran Birbirinden Kaliteli 21 Dizi

Yoksa sizin hala bu diziler arasından izlemedikleriniz mi var?

21. The Leftovers (2014–2017)

IMDb: 8.3

Tom Perrotta'nın romanından uyarlanan dizi; hiçbir açıklaması olmadan, bir anda ortadan kaybolan insanların ardından, geride kalanların yaşadıklarını konu ediniyor.

20. Babylon Berlin (2017– )

IMDb: 8.4

1929 yılında Berlin’de geçen dizide, Köln şehrinde komiser olan Gereon Rath, bir davayı çözmek için Berlin’e gönderilir. Uyuşturucu, siyaset, cinayet ve sanatın hüküm sürdüğü bir çevreyi incelemeye başlayan Gereon, başlarda ele aldığı davayı basit olarak algılasa, araştırma ilerledikçe hayatını değiştirecek birçok olay gerçekleşir.

19. Happy Valley (2014– )

IMDb: 8.5

Happy Valley, İngiltere’nin kuzeyinde, bir vadi üzerine kurulmuş ve Halifax’e bağlı olan bir yerleşim yerinde geçiyor. Vadide yıllardır bitmek tükenmek bilmeyen uyuşturucu illeti kol geziyor. Vadinin cengaver kadın polisi ve dizinin ana karakteri Polis Amiri Catherine Cawood’un yegâne amacı ise bu illetin kökünü kazımak.

18. The Knick (2014–2015)

IMDb: 8.5

Antibiyotiğin henüz keşfedilmediği ve ölüm oranlarının yüksek olduğu 1900’lerde geçen dizi, New York'taki Knickerbocker Hastanesi'nde yaşananları konu ediniyor.

17. Taboo (2017– )

IMDb: 8.5

Bir gemi taşımacılığı zinciri sahibi olan babasının ölüm haberini alan James Keziah Delaney, on iki yıl sonra, çalıntı 14 adet elmas ile birlikte Afrika'dan Londra'ya döner. Öldüğü düşünülen Delaney'in dönüşü, miras olarak kalan bir araziyi şimdiden satma planları yapan üvey kız kardeş ve onun kocasının planlarını bozar. James, babasının arsenik ile zehirlendiğini öğrendiğinde ise, artık düşmanları olduğuna inanarak intikam oyununa başlar.

16. The Night Of (2016)

IMDb: 8.5

New York'ta yaşanan, karmaşık bir hikayeye sahip hayali bir cinayet davasının derinlemesine araştırıldığı sekiz bölümden oluşan bir mini dizidir. Dizide bir kızı öldürmekle suçlanan Nasir Khan (Riz Ahmed) isimli Pakistanlı bir vatandaşın soruşturma ve dava süreci işleniyor.

15. The Handmaid's Tale (2017– )

IMDb: 8.5

Margaret Atwood’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, Gilead isimli bir toplumda geçiyor. Doğal sebepler nedeniyle nüfus düşüşü yaşayan bu toplumda kadınlar devletin malı olarak kabul ediliyor. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor.

14. La Casa de Papel (2017– )

IMDb: 8.6

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir...

13. Big Little Lies (2017– )

IMDb: 8.6

Avustralyalı yazar Liane Moriary’nin aynı adlı çok satan romanından uyarlanan Big Little Lies’da; dışardan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi gözüken üç kadının, bir cinayet olayı ile yollarının kesişmesi işleniyor.

12. The Punisher (2017–2019)

IMDb: 8.6

The Punisher', ailesinin cinayetinden sorumlu suçluları cezalandırmayı amaçlayan eski bir deniz piyadesinin, kendisini askerî bir komplonun içinde buluvermesini işliyor.

11. Mindhunter (2017– )

IMDb: 8.6

FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler.

10. The Crown (2016– )

IMDb: 8.7

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.

9. Dark (2017– )

IMDb: 8.7

Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar.

8. Better Call Saul (2015– )

IMDb: 8.7

Breaking Bad spin-off'u olan dizide, düzenbaz avukat Saul Goodman'ın Walter White öncesi maceralarını anlatılıyor.

7. Westworld (2016– )

IMDb: 8.8

Karanlık bir gelecekte geçecek dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan ediniyor. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkıyor...

6. The Boys (2019– )

IMDb: 8.8

The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar.

5. Stranger Things (2016– )

IMDb: 8.8

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

4. Narcos (2015–2017)

IMDb: 8.8

Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır.

Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor.

3. True Detective (2014– )

IMDb: 9.0

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

2. Fargo (2014– )

IMDb: 9.0

Esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede Lester Nygaard ile tanışan Malvo, genç adamın hayatının değişmesine neden olur. Sıradan bir hayatı olan Lester’in geçmişi başarısızlıklar doludur ve ailesi tarafından sürekli küçümsenir. Malvo ile yaptığı konuşmalardan etkilenen Lester, karısını öldürerek farklı bir dünyanın kapısını aralar...

1. Çernobil (2019)

IMDb: 9.5

Chernobyl, 1986 yılında Ukrayna’da Çernobil nükleer santralindeki patlama ve sonrasında yaşananları konu ediyor. Yaşanan trajik kazanın ardından SSCB, olayın araştırılması için ülkenin önde gelen nükleer fizikçilerinden Valery Legasov’u görevlendirir. Sovyet Başkan Yardımcısı Boris Shcherbina ile birlikte kazayı incelemeye giden Valery, olayın nasıl meydana geldiğini öğrenmek ve felaketin boyutlarını kontrol altına almak için zorlu bir mücadele verir.

Popüler İçerikler

Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Patiswiss Markası Çalıntı Çıktı İddiası: İsviçreli Şirketten Açıklama Geldi
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
YORUMLAR
15.10.2019

Çernobil yakın tarihli gerçek bir hikayeye dayandığı, tüm dünyayı etkilediği ve acısı büyük olduğu için bu kadar popüler oldu. Dizide bi numara yok bence. Kimyaya olan ilgim sebebiyle bitirmeye çalışmıştım ama zor bitirmiştim.

15.10.2019

olayı alıp dümdüz de işleyebilirdi, direk belgelerle belgesel gibi... ama bence anlatılışı, işlenişi, oyunculuklar, olay örgüsü falan çok iyiydi. aldığı ödüller de bunun kanıtıdır zaten. vakit geçsin diye izlerseniz beğenmezsiniz tabi, ama kaliteli yapımlardan anlıyorsanız kesinlikle beğeneceğiniz bir dizidir.

15.10.2019

Çernobil den sonra hepsi çöp geliyor

fargo o kadar da iyi değil aslında niye bu kadar büyütüyorlar anlamadım.

TÜM YORUMLARI OKU (36)