Son 6 Ayda Yatırım Talebinde Yükseliş: Yunanistan'a Göç Eden Türklerin Sayısı Artıyor

Yunanistan'ın mülk edinenlere sunduğu 'Golden Visa' uygulaması yeni bir ülkeye göç etmek isteyen Türklerin adeta gözdesi. Yunanistan'a bu şekilde göç eden Türklerin sayısı ülkede giderek artıyor.

Yunanistan'da 235 bin Euro'luk mülk edinen yabancılar Golden Visa dahilinde 5 yıllık oturma izni alıyor.

Bu programdan en çok Çinliler yararlanıyor. Türkler ise Ruslardan sonra 3. sırada geliyor.

Türkler Üçüncü Sırada: 250 Bin Euro'ya 'Altın Vize' ile Atina

Euronews'in haberine göre, Yunanistan'da gayrı menkul işiyle ilgilenen Selcan Türk, son aylarda bu rakamlarda ciddi artış yaşandığını dile getirdi ve son altı ayda artış yaşandığını kaydetti:

'Türkler genellikle yatırım amaçlı olarak bu mülkleri satın alıyor. Özellikle de son altı ayda Yunanistan'a yatırım yapma talebinde çok fazla artış görüyorum”

Yunanistan hükümeti ise bu durumu fırsat bilerek, televizyonlarda sık sık ayrıcalıklı vize programıyla ilgili reklamlar yayınlıyor.

Avrupa basını ise özellikle referandum ve darbe girişimi sonrası 'Beyaz Türkler' olarak tanımlanan varlıklı Türklerin Yunanistan'da yeni bir hayat kurma peşinde oldukları yönünde haberler aktarıyor.

'Bu yeni bir göç türü'

Türklerin Yunanistan'a göçünü 'farklı' diye yorumlayan ve göçmenlerle ilgili çalışmalarıyla bilinen Vassilis Papadopoulos, 'Bu, yeni bir göç türü. Profesörler hatta yargıçlar var. Bazıları Türkiye'de haklarında kovuşturma korkusu yaşayan insanlar' ifadelerini kullandı.

Emlakçı Selcan Türk ise Türk vatandaşlarının Yunanistan'a göç etmesini, 'İnsanların kendi ülkesinin geleceğine olan ümidini kaybetmesi'ne bağlıyor.

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
27.03.2018

Ülke kendini geliştirmiyorsa, kendini geliştirenler de başka bir ülkede, yaşam standartlarının yüksek olduğu yerlere göç etmek isteyeceklerdir. Kaçınılmaz son bu

27.03.2018

Gelişmiş ülke de Yunanistan mı? Yaşam standarttı yüksek öylemi ? Batmış olan Yunanistan 1 milyon tl gibi bir rakama vatandaşlık satıyor kendini kurtarmak için. Sende yaşam standardını yükseltmek istiyorsan 1 milyon biriktirip gidebilirsin.

27.03.2018

Aklı başında ve azıcık parası birikimi olan insanlar "artık gidelim de neresi olursa olsun" diye düşünmeye başladılar ve haklılar.

27.03.2018

vatandaşta suç yok ki,kimse durup dururken ülkesinin düzenini ailesini geride bırakıp başka bi ülkeye yerleşmez kolay kolay.devletin kendini sorgulaması lazım acaba benim vatandaşımı korkutan ne,neden başka bir ülkede daha rahat yaşayabileceğini düşünüyor ve ben bu konuda ne gibi önlemler alabilirim diye ama bizim devletin alacağı tek önlem pasaporta şuna buna vergi koymaktan öteye gidemez malum vizyon meselesi

TÜM YORUMLARI OKU (24)