Sömestrı Verimli ve Eğlenceli Kılacak 12 Etkinlik

1. İşaret Dilini Online Öğrenmek için; Seni Anlamak İstiyorum

Günlük hayatta iletişim sıkıntısı yaşayan ve kendi aralarında işaret diliyle anlaşan işitme engelli insanlar ile arandaki engeli kaldırman adına sen de işaret dilini öğrenebilirsin. Bir sosyal sorumluluk projesi olan Seni Anlamak İstiyorum, işaret dilini merak eden ve öğrenmek isteyen kişilere online ve ücretsiz öğrenim imkanı sunuyor.

http://www.senianlamakistiyorum.com

2. Prison Break

Yaklaşık 42 ülkede yayınlanan ve dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip olan Prison Break, 7 yıllık bir aradan sonra geri dönüyor, siz de bu fırsatı değerlendirerek ilk sezondan itibaren Prison Break izleyebilirsiniz.

3. Atatürk Kitaplığı

Okumayı, araştırmayı seviyorsan 15 gün boyunca Taksim’de bulunan Atatürk Kitaplığına kapanıp ilk sayılarından itibaren bulabileceğin dergilerle ve gazetelerle tarihte uzun bir yolculuğa çıkabilirsin.

http://ataturkkitapligi.ibb.gov.tr/ataturkkitapligi/indekx.php

4. GSB Kış Kampları

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 25-29 Ocak tarihlerinde Aydın-Kuşadası, Rize, İzmir, Muğla, Adana, Konya, Bursa, Antalya, İstanbul ve Erzurum olmak üzere 10 ilde düzenlenecek olan kış kamplarına katılabilirsin. Ayrıntılı bilgi için http://www.gsb.gov.tr adresine göz atman yeterli.

5. Görme Engelliler İçin Kitap Seslendirme

Dünya edebiyatından seçme hikâyeleri, romanları, tiyatro oyunlarını görme engelli insanlar için seslendirebilirsin.

http://www.beyazitdevletkutup.gov.tr/TR,126434/gorme-engelliler-bolumu.html

6. Mobil Film Festivali

İçindeki yönetmeni ortaya çıkarmak istiyorsan cep telefonunla ya da tabletinle çekeceğin maksimum 3 dakika 33 saniyelik filmlerle Mobil Film Festivali’ne katılıp ilk yönetmenlik deneyimini kazanabilirsin. İşin ucunda 8000 liralık büyük bir ödül var bu arada. Ayrıntıları http://www.mobilfilmfestivali.com adresinde bulabilirsin.

7. Atölye İstanbul

Yaratıcılığını ortaya koyacağın, geleneksel eğitim metotlarının dışına çıkacağın bir eğitim programına 25 Ocak - 4 Şubat 2016 tarihlerinde Atölye İstanbul’un düzenlediği Maker Kampı ile başlayabilirsin. Ayrıntıları http://atolyeistanbul.co/etkinlik-takvimi/2016/1/25/yar-yl-tatili-maker-kamp adresinde bulabilirsin.

8. Biraz Felsefe - Sergi

Bora Başkan 24 Aralık 2015 - 13 Şubat 2016 tarihleri arasında “Yaban Makinsan - Savage Humanchine” adlı sergisi ile Amerikan Hastanesi Operation Room Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının “Felsefi Metinler ve Görsel Temsiller Arasındaki Bağlantılar” üzerine çalıştığı sergisini pazar günleri hariç her gün saat 10:00 - 19:00 arası ziyaret edebilirsin.

9. Sömestr Fest 2016

Sömestr tatilinde geleneksel olarak düzenlenen Sömestr Fest, 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sömestr Fest 2016 kapsamında Athena, Aydilge, Cem Adrian ve Duman sahne alacak. Müzik festivalinin yanı sıra, oyuncu ve sosyal medya fenomeni Doğa Konakoğlu da gün boyu söyleşilere katılacak. Detaylı bilgi için http://www.somestrfest.com adresini ziyaret edebilirsin.

10. Rahmi Koç Müzesi’nde Zamana Yolculuk

Uçaklara, otomobillere ve teknolojiye dair bilgi edinmek amaçlı, Rahmi Koç Müzesi’nde Zamana Yolculuğa çıkabilirsin. Türkiye’nin modern müzelerinden Koç Müzesi, tarih ve sanatla iç içe olmanızı sağlayacak.

11. Su Altı Yolculuğu

Karadeniz’den Pasifik’e bütün balık türlerini keşfedebileceğin İstanbul Akvaryum’da su altı dünyasına derin bir yolculuk yapabilirsin. Ayrıntılı bilgiyi http://www.istanbulakvaryum.com adresinde bulabilirsin

12. Bitkilerin Evine Ziyaret

İstanbul ikliminde yaşayan bitkileri tanıman için Atatürk Arboretumu’nu ziyaret edebilirsin.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı