Somalili İşletmeci Anlattı: Polisler 'Kızılay'da Siyahi Görmek İstemiyoruz' Demiş...

Geçtiğimiz hafta yaşanan 'tabela krizi' ile bir kez daha gündem olan Kızılay'daki Somalili işletmenin sahibi 'Polisler, Kızılay'da siyahi görmek istemediklerini söylediler. Bizim rengimizde ne var? Kızılay'da suç işlemedik, suçumuz varsa söylesinler.' dedi.

Ankara Kızılay'da restoran işleten Somaliler bir süredir polislerin kendilerine 'Burada istenmiyorsunuz' diye baskı yaptıklarını söylüyordu.

👇

Polis Kızılay'da Bir Restorandaki Somalilileri Dağıttı: 'Gidin Keçiören'de Açın, Burada İstenmiyor'

📹 "Siyah olmak suç mu?"

Polis baskısı nedeniyle tabelasını defalarca değiştirmek zorunda kalan işletme, geçtiğimiz hafta yine polis müdahalesiyle karşılaşmıştı.

DEVA Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile polis arasında yaşanan tartışma da gündem olmuştu. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İşletmenin tabelası polislerin ısrarı sonucu beyaz renge boyanmıştı. 👇

Polis, Kızılay'daki Somalili İşletmenin Tabelasını Zorla Beyaza Boyattı

📹 "Başımıza ilk kez gelmedi, 10 aydır yaşıyoruz"

Bu isyanla gündeme gelen Karakaya, daha sonra Halk TV yayınına katılarak soruları yanıtladı.

Açılış sırasında polislerin korumak için geldiğini belirten Karakaya şunları anlattı:

'Aslında tabela yeni değil, eski. Tabelayı polis yüzünden kırmıştım. Onu çıkardıktan sonra destek çıkanlar biz yaptırırız, gönlünüzü alalım dediler. Ondan sonra bir açılış yapalım dedik. Açılış yapacağımız zaman polisler geldi. Bir sorun olup olmadığını sorduk, sorun olmadığını bizi korumak için geldiklerini söylediler. Milletvekili ve misafirler geldikten sonra bir anda sivil polis müdürü evrakları istemişti onu gösteriyordum. Bir anda kavga çıktı'

Tehditler aldıklarını aktaran Karakaya, 'Bu renkleri tabelada kullanamazsın dediler. Afrika'nın renkleri gördükleriniz, biz başka bir şey düşünmedik. Gece aramışlar, tehditler oldu. O tabelayı boyayacaksınız ya da arkadaşlarınızı gözaltında tutacağız dediler, boyadık. Başımıza ilk kez gelmedi, 10 aydır yaşıyoruz. Tabelayı kırmazsanız ceza yiyeceksiniz dediler. İŞKUR'dan ceza geldi. Ceza istemediğim için tabelayı kırmıştık. Onların istediği gibi yaptık tabelayı. Geçen zabıtalar tabelayı neden kaldırdığımızı sordu, biz de polislerin yüzünden olduğunu söyledik' dedi.

'Siyahi görmek istemiyoruz'

Ayrımcılığa uğradığını ve eziyet gördüklerini aktaran Karakaya, 'Sadece bize değil, herkese yaptıklarını söylediler ama sadece bize yapıyorlar. Kanadalı arkadaşlarım dükkanlarını kapatıp gittiler. Polisler, Kızılay'da siyahi görmekten rahatsız olduklarını, görmek istemediklerini söylediler. Bizim rengimizde ne var? Kızılay'da suç işlemedik, suçumuz varsa söylesinler. Hangi suçumuzdan bu kadar eziyet görüyoruz? Siyahi olduğumuz için mi eziyet görüyoruz? Türk vatandaşıyım, başka vatandaşlığım yok. 2012'de Sudan'dan Ankara'ya geldik. Evli ve bir çocuğumla birlikte geldim. Bu zamana kadar bir şey görmemiştim. 2021'den beri ayrımcılığa uğruyoruz. Biz mülteci, sığınmacı değiliz, vize ile geldik. CİMER'e yazdım, uygulamanın gerekli olduğu cevabını aldık' dedi.

Gazeteci Damla Doğan Tuncel'in 'Bundan sonra ne yapmayı planlıyorsunuz?' sorusunu yanıtlayan Karakaya, 'Taşınıp gideyim diyorum. Para kazanamazsam ne yapacağım? Arkadaşlarımın hepsi gideceklerini söylediler. Bu kadar eziyet gördük, devlet bize hiç el uzatmıyorsa biz de gideriz' ifadelerini kullandı.

Ayrıca bakınız 👇

Emniyet'ten DEVA Partili Yeneroğlu Hakkında Suç Duyurusu: 'Teşkilatımıza Düşmanlığı Bilinen Milletvekili'

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
20.06.2022

Vallaha yıllardır burda yaşar bu insanlar, hatta Ankara'da yaşayan kardeşlerim Kızılay AVM'yi bilirler, siyahi kardeşlerimizin takılma mekanı orasıdir😁 Velhasıl kelam bunca sene ne bir taciz, ne bir hırsızlık, ne birinin gizlice videosunu çekme olayına kalkistiklarini bile görmedim, duymadım da. Zaten genelde hepsi utangaç ve mütevazi insanlar, sen yüzüne baksan onlar kafayı eğip yere bakıyorlar. Araplara bin kez tercih ederim siyahileri hepsi adam gibi adamlardir.

20.06.2022

Ülkeye milyonlarca suriyeli pakistanlı afgan doldu batmadı da 3 5 tane afrikalı mı battı ?

20.06.2022

bu ulkede namusuyla duzgun calisan afrikalilarla kimsenin bir derdi yok, aksine cogu insan tarafindan sevilirler. sorun ortadogudan ipini koparip hic bir kontrol denetim olmadan ulkeye dolusan milyonlar. hirsiz midir tecavuzcu mudur ic savasta kafa kesmis psikopat katil midir hic bir kontrol hic bir takip yok.

20.06.2022

Abi bunlar göçmen falan gönderemez zaten. Göndermeye kalkarlarsa da en gönrmemeleri gerekenleri gönderirler. Yine işidcisi, sapığı bize kalır. O değil. Polisdeki bu pervasızlık beni inanılmaz korkuttu. Adam ülkenin sahibi gibi takılıyor şuna bak ya.

TÜM YORUMLARI OKU (21)