'Stadımız 3 bin kişilikti, 10 bin kişiye çıkardık. Antrenman tesislerimizi geliştirdik. Futbol Federasyonu 3 tane saha yaptı. Bu şekilde altyapımızı büyüttük. Yani ilerleyen yılların temelini attık'Al Jazeera 'ye konuşan Vardar, Soma Spor altyapısında babaları maden faciasında vefat eden 5 sporcunun olduğu bilgisini verdi. Bu çocuklara kulüp tarafından burs veriliyor, eğitimleri de bu şekilde sağlanıyor. Vardar'a göre Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri futbolla eğitimi birleştirememek. Somaspor'un bir nebze de olsa bunu başarmak için çabaladığını söyleyen tecrübeli yönetici futbol akademilerinin kurulması gerektiği görüşünde.
Soma'daki faciadan sağ kurtulan işçilerden biri de Murat Yalçın'dı. Yalçın'ın 'Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin' sözleri derin izler bırakmıştı. Sinan Vardar, başkanlığa geldiği ilk dönemde Murat Yalçın'ı yönetime aldı. Vardar, maden işçisinin artık yönetimde olmadığını çünkü devlet tarafından daha iyi bir işe atandığını Soma'dan da taşınarak Yalçın'ın Petkim'de çalışmaya başladığı bilgisini verdi.
Eski Beşiktaş yöneticisi, Soma'daki kurumlardan, belediyeden, sanayi kuruluşlarından yeterli desteği alamadığından yakınıyor:
'Soma'da büyük bir moral bozukluğu vardı. Ben bu şekilde devraldım takımı. Geçen sene güç oldu. Somalıların büyük problemleri vardı. Buna karşın 10 bin kişiye oynadığımız maçlar oldu. Ama şehirde sanayi kuruluşlarının, belediyenin desteklerini görmedik. Bu desteksizlikleri hâlâ da devam ediyor. Somaspor büyük bir ivme kazanabilir ama kurumlar bize destek olmalı'