Soma'daki İşçilerin Ücretlerini Türkiye İş Kurumu Ödeyecek

onedio.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretlerinin Türkiye İş Kurumunca ödeneceğini söyledi.

ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretlerinin Türkiye İş Kurumunca ödeneceğini belirterek, ödemelerin bugün itibarıyla ilgililerin maaş hesaplarına aktarıldığını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen maden kazasıyla ilgili 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'na geçici 12. maddenin eklendiğini anımsattı.

'Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretleri Türkiye İş Kurumu tarafından ödenecektir' ifadesini kullanan Çelik, ödemelerin bugün itibarıyla ilgililerin maaş hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Çelik, şunları kaydetti:

'Soma'da müfettişlerce faaliyetleri durdurulan maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen ücretleri, daha sonra işverenden tahsil edilmek üzere 3 ay boyunca İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmıştı. Ödemeler bu kapsamda yapılacak son ödeme olup, bu ödemelerle birlikte Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanlara, işverenden daha sonra tahsil edilmek üzere toplam 4 ay ödeme yapılmış oldu.'

Muhabir: Duygu Can

AA

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

İstanbul Erkek Lisesi'ndeki Darp İddiasının Ardından Taciz Skandalı Çıkmıştı: Lisede Kriz Sürüyor
"Suçlamaları Kabul Etmiyorum": Uyuşturucu Operasyonu Kapsamında Tutuklanan Mehmet Akif Ersoy'dan İlk Açıklama
Ulus’ta Emeklilerin Sığındığı Otel Odaları: Emeklilerin Hayata Tutunma Mücadelesi