Solo Kurt Cobain Albümünden İlk Kayıt Yayınlandı: 'Sappy'

Kurt Cobain’e dair bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüler ve seslerin yer aldığı belgesel Montage Of Heck‘in yönetmeni Brett Morgen, efsanevi müzisyenin evinde yaptığı kayıtlardan oluşan yeni bir albümün kasım ayında yayınlanacağını müjdelemişti. Montage of Heck: The Home Recordings isimli 13 şarkılık solo Kurt Cobain albümünden yayınlanan ilk kayıt 1993 yılında yayınlanan Nirvana şarkısı “Sappy”nin demo versiyonu oldu.

Universal Music etiketiyle yayınlanacak olan 'Montage of Heck: The Home Recordings' adlı sountrack albümünün standart baskısında toplam 13 çalışmaya yer verilirken, Kurt Cobain'in konuşmaları ve demo çalışmalarının da yer alacağı özel baskıda ise toplam 31 çalışma yer alacak.

Kurt Cobain’in bugüne dek pek görülmemiş yanlarının da albümdeki şarkılarda dinleyicilerin huzuruna çıkacağını söyleyen Brett Morgen, albümün sanki Kurt Cobain’le bir evin oturma odasında vakit geçiriyormuşsunuz hissi verdiğini dile getiriyor.

Albümün bir Nirvana albümü olmadığını söyleyen Morgen, şarkıların bir kısmının bitirilmemiş şarkılar olduğunu ve Cobain’in yaratım süreçlerine dair ipuçları taşıdığını vurguluyor.

Bu sene içerisinde birçok film festivalinde gösterime giren ve 4 Mayıs tarihinde de HBO tarafından yayınlanan Kurt Cobain belgeseli 'Cobain: Montage of Heck', 13 Kasım tarihinde yayınlanacak soundtrack'iyle yeniden gündeme gelecek.

'Sappy” parçasının Kurt Cobain tarafından akustik gitar eşliğinde seslendirilen versiyonunu yukarıdan dinleyebilirsiniz.

Kaynaklar: Eksen ve Bantmag

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!