4. Ganymede, Güneş Sistemi'ndeki en büyük uydu. Eğer Ganymede Jüpiter yerine Güneş'in yörüngesinde dönseydi sistemdeki en küçük gezegen olmayacaktı. Çünkü Merkür daha küçüktür.
5. Bilim insanları Satürn'ün etrafında bir halka daha olduğunu keşfetti. Fakat bu halka sadece kızılötesi kameralarla gözlenebiliyor. Çok büyük olduğu için varlığını kanıtlayan yalnızca tek bir fotoğraf mevcut.
9. Gerçekte, Oort Bulutları'nın uç noktalarında bulunan cisimlerin Güneş'inkine nazaran diğer yıldızların yer çekimi kuvvetinden daha çok etkilendiği düşünülüyor.
10. Satürn'ün uydularından biri olan Hyperion, Güneş Sistemi'nde küre olmayan en büyük uydudur. Eğer süngerimsi bir yapısı olabileceğini düşünüyorsanız haklısınız. Yoğunluğu suyunkinin yarısı kadardır ve boyutu uygun olup da su dolu bir küvete koysaydık mutlaka yüzerdi.
17. Güneş'in kütlesel olarak çok büyük olmasına rağmen işin içine hacim girince işin rengi değişiyor. Hacimce Güneş, sistemin trilyonda birini oluşturuyor. Geriye kalanı ise "Karanlık Madde" denilen devasa boşluktan meydana geliyor.
19. Jüpiter gezegenler arasındaki en büyük okyanusa sahiptir. Bilim insanlarının hipotezine göre gezegendeki gazların sıvılaşması sonucu oluşan bu okyanusların derinliği 40 bin km'den fazla
20. Şimdiye kadar size iki tane cüce gezegenden bahsettik, Eris ve Ceres. Eris'in keşfinden sonra bilim insanları "gezegen"in tanımını değiştirdiler ve bundan ötürü Plüton cüce gezegen kategorisine düşürüldü.
25. Biz teorik olarak Güneş'in içinde yaşıyoruz. Tabii ki görünmeyen kısmında. Güneş'in dış atmosferi Heliosfer'in genişliğinin Neptün'e kadar ulaştığı düşünülmektedir