'Sokaklar Kasap Dükkanına Döndü' Sözleriyle Kadınları Hedef Almıştı! Yargıdan Halil Konakçı Kararı

Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı'nın 'Kadın erkek eşitliği tamamen yalan. Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Sokaklar kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor' sözleri sonrası suç duyurusunda bulunulmuştu. 

Yargı, konakçının sözlerini 'İfade özgürlüğü' kapsamında değerlendirerek işleme koymadı.

Geçtiğimiz aylarda kadın-erkek eşitliği ile ilgili skandal ifadelere imza atan Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı hakkında Avukat İsmail Çakmak suç duyurusunda bulunmuştu. Yargı, Konakçı'nın “Kadın-erkek eşitliği tamamen yalan. Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi? Kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor” sözlerini 'ifade özgürlüğü' kapsamında değerlendirdi.

İnsan hakları vurgusu

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Yapılan suç duyurusu hakkında 'işleme konulmama kararı' veren Cumhuriyet Savcısı Vahit Özcan; İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne, anayasaya ve ifade özgürlüğüne vurgu yaptı. Kararda 'Bu düzenlemeler incelendiğinde ifade özgürlüğünün kişinin kendi fikrini herhangi bir baskı veya engelemeye maruz kalmadan dile getirmesi olduğu sonucuna varılır” denildi.

'Suç teşkil eden bir ifade bulunmadı'

Alınan kararda, sözlerin “düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında kaldığı, suç teşkil eden bir ifadenin bulunmadığı, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı, herhangi bir araştırma ve soruşturma yapılmaksızın açıkça suç oluşturmadığının anlaşıldığı” vurgusu yapıldı.

İlgili haber 👇

İmam Konakçı, Skandal Sözlerle Kadınları Hedef Aldı: 'Et Görmekten İçimiz Dışımıza Çıkıyor Artık'

İlginizi çekebilir👇

Diyanetin İmamından Hilafet Çağrısı: 'Biz O Makamı Geri İstiyoruz'
Cem Yılmaz'a 'Soytarı' Diyen İmam, Cem Yılmaz Esprisine Gülenlerin Dinden Çıktığını Söyledi

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.10.2022

Biz bunlara konuşunca suç,bunlar bize yardırınca ifade özgürlüğü.. Adalet herkese lazım ama!!!

30.10.2022

şimdi ben bu herifi kastaderek "sizin gibi öküzler yüzünden ortalık ahıra döndü" desem ifade özgürlüğü kabul edilecek yani?

Hii teröriist sjsjs

Şu halde bende ifade özgürlüğümü kullanıyorum. İnsanlara et gözüyle bakanlar ya gözü dönmüş caniler yahut insan nedir, can nedir, insani değerler nedir bilmeyen sapkınlardır.

TÜM YORUMLARI OKU (29)