Sokak Röportajı Sebebiyle Tutuklanan Dilruba Cezaevinden Mesaj Gönderdi

Dilruba Y. isimli vatandaş, sokak röportajında Instagram yasağı ile ilgili sözleri sebebiyle tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, tutuklanan Dilruba’yı cezaevinde ziyaret etti ve söylediklerini açıkladı.

İzmir’de “Tüylü Mikrofon” isimli kanala sokak röportajı veren Dilruba Y., “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, cezaevinde yaptığı ziyaret sonrasında tutuklanan vatandaşın söylediklerini aktardı.

“Kendisi ifade özgürlüğünün Türkiye’deki son kurbanlarından. İfade özgürlüğünü savunmak, insanı savunmaktır. İçerde aslan gibi bir Türk kızı bunları ifade ediyor.”

“Dilruba Y. ‘Beni buraya koymakla daha da güçlendirdiler. Buradan çıktıktan sonra bu fikirlerimi savunmaya devam edeceğim çünkü benim kılavuzum Mustafa Kemal Atatürk. Ben kimseye hakaret etmedim. Hakaret kastıyla konuşmadım ama görüşlerimi açıkladım. Görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim. Beni korkutamazlar, sindiremezler’ diyor”

“ Dilruba’nın hepinize çok selamı var, sevgilerini iletti.”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın paylaşımı 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu haber de ilginizi çekebilir 👇

Sokak Röportajında Instagram Yasağını Eleştiren Dilruba K. Neden Tutuklandı?

Popüler İçerikler

Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Miss Turkey 2024'te İlk 20'ye Giremeyen İpek Kuşçu'nun "Ben Hep Güzeldim" Açıklaması Tartışma Yarattı!
YORUMLAR
14.08.2024

Seninleyiz Dilruba.

Öyle mi? Peki ne yaptın sosyal medya bu ya da benzeri sözde tepkin dışında? Mesela bulunduğu ceza evine mektup göndererek desteğini gösterebilirsin. Yaptın mı böyle bir şey? Yok! Hayatı sosyal medyadan ibaret yaşıyoruz.

14.08.2024

İşte budur beeeee özür diletiriz diyenlere kapak olsun. Helal kız sana 👏👏👏

Pasif Kullanıcı
14.08.2024

özür dileyen sadece ak çomarlar. Atatürk'e hakaret edip tutuklanınca köpek gibi özür dilerler çünkü döneklik kanlarında var

14.08.2024

Hükümet nasıl istediğini içeri atıyor aq anlamıyorum

biri kız diğeri erkek iki çocuk trafik kazası sonucu adam öldürüyo,ikiside abd ye kaçıyor,biri hakkında yakalama kararı hatta kırmızı bülten çıkartılıyor diğeri hakkında çıt yok,senin vicdanın nu nu kabul ediyormu,yalakalık yapcsm diye kalbini karalar bsğlamak nası bir duygu,gerçi sen atatürke hakaret etmek dışında bi bk yapöıyosun eğer tr de olsaydın hskaretten sende içerdeydin

TÜM YORUMLARI OKU (65)