Sokak Köpeklerinin Öldürülmesine İlişkin AK Parti'den Yeni Açıklama: "İngiltere Modeli Israrımız Yok"

30 gün içinde sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin iğneyle öldürülmesini içeren yeni tasarıya tepkiler büyüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sokak köpeği sorunu konusunda geri adım atmayacaklarını ancak İngiltere modeli konusunda ısrarcı da olmadıklarını söyledi. 

AK Parti'nin sokak hayvanlarının 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde 'uyutularak' yani enjeksiyonla öldürülmesine ilişkin yasal düzenleme hazırlığı Meclis’e gelmeden büyük tartışmalar yaratmıştı.

Kanun teklifinin meclisteki sürecini Rolex marka saati ile sık sık gündem olan AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu yürütecek.

Yenişehirlioğlu, TBMM'de gazetecilerle yaptığı sohbette, konuyla ilgili önümüzdeki hafta muhalefet partilerini ziyaret edeceğini söyledi.

Bahadir Yenişehirlioğlu, sokak köpekleri için tepkilere neden olan İngiltere modelinin henüz kesinleşmediğini vurgulayarak, "İlla İngiltere modeli olacak diye bir modelden söz etmiyoruz" dedi.

Bahadir Yenişehirlioğlu şu açıklamaları yaptı: 

“Saldırgan sokak hayvanlarının binlerce mağduru var. Siyaset, halkın taleplerini karşılamakla yükümlü. Bu konuda mutlaka adım atacağız. Bakanlıklar çok detaylı bir çalışma yürütüyor. 

Dört bakanlık var. Tarım, içişleri, sağlık ve çevre şehircilik iklim değişikliği bakanlıkları bu konuda çalışmalar yürütüyor. Muhalefet desteği alınacak. 10-15 gün içinde çalışmaların sona ermesini bekliyoruz. 

Bu çalışmalar veri haline gelecek ve raporlaştırılarak sonra komisyona, sonrasında da Genel Kurul'a gelecek. Meclis kapanmadan da teklifin gelmesini bekliyoruz.' 

Sokak köpekleri için gündeme gelen İngiltere Modelli Nedir?

Sokak hayvanlarıyla ilgili olarak yapılması planlanan düzenlemede gündeme gelen İngiltere modeli, her belediyenin, barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğrafını çekerek internet sitesinde sahiplendirme ilanı yayınlamasını kapsıyor.

Buna göre her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün boyunca bekleniyor. 30 gün sonunda sahiplenilmeyen köpek uyutuluyor. 

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

İstanbul'daki Köpeklerin Toplatılıp Hayırsızada'da Kaderine Terk Edildiği En Büyük Katliamın Detayları
Eski Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'dan Köpek İtlafına Dini Onay: "İnsan Bu Hakka Sahip"
Trabzon’da Vahşet Kamerada: Yavru Kediyi Tekmeleyerek Öldürdü!

Popüler İçerikler

Türkiye’ye Piyango Çıktı: Çekya Maçından 1 Puan Almak Artık Çok Daha Önemli
TikTok Videosunda 5 Yaşındaki Çocuğu Dudaktan Öpmeye Zorlayan Duygu Özgül, Gözaltına Alındı!
Korku Dolu Anlar! Diyarbakır'da Tekbir Getirerek Burger King ve Starbucks Şubesine Saldırı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
23.05.2024

Milyonlarca kaçağa el bebek gül bebek baktınız. Mesele sokak hayvanları olunca insanlıktan çıkıyorsunuz! Yazıklar olsun.

23.05.2024

Açıkcası taksimdeki protestoya katılmak için can atıyorum. Bu değerli canlıların canları için mutlaka protesto hakkımı kullanacağım. Kimsesizler sahipsizler diye öldürülmeyi hak etmiyorlar. Sokak hayvanlarının hakkını sokaklarda savunacağız.

23.05.2024

yatacak yeriniz yok o kadar hayvan barınaklarından bahsettiniz boş boş rant yapacağınıza ufak ufak barınak artırımı yapsanız hayvanların canına kastetmeye gerek kalmayacak ama işte siz senelerdir boş teneke misali takılıyosunuz bakıyorum ki o teneke halen boş

23.05.2024

bak ben gene dellendim yine cinlendim şereflerini bunların ben hemi yatıracan 40 katır altına bunları ooooff of

23.05.2024

Eğitimde, ekonomide, sosyal adalette İngiltere’yi model almayın da anca böyle ölüm, katliam, yıkım içeren şeyleri örnek alın

TÜM YORUMLARI OKU (32)