Sokak Hayvanlarının Uyutulma Yasasına Tepki Gösteren Oğuzhan Uğur'dan Kalplere Dokunacak Sözler

Hayvanları Koruma Kanunu ile sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin düzenleme gündeme geldi. 30 gün içerisinde sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının uyutulma teklifi, ülke gündeminde tartışmaya yol açtı. Birçok ünlü isimden bu yasaya tepki yükselirken Oğuzhan Uğur da görüşlerini uzun uzun belirtenlerden oldu.

Sokak hayvanlarının sahiplendirilmedikleri takdirde uyutulmasını içeren yeni sokak hayvanları tasarı tartışmalara neden oldu.

Yeni yasa tasarısına göre, sahipsiz sokak köpekleri toplatıldıktan sonra belediyelerin barınaklarına götürülecek. Barınaklardan bir ay içerisinde sahiplenilmeyen köpekler ise uyutulacak.

Sahipsiz sokak hayvanlarının 'uyutulma' adı altında katledilmesine ise vatandaşlardan tepki yağdı.

Kimileri bu karara sert tepki gösterdi, kimileri başka bir çözüm yolu önerdi. Kimileri de köpeklerin uyutulmasının doğru yol olduğunu düşündü. Birçok ünlü isimden de konuya ilişkin paylaşım geldi.

Oğuzhan Uğur da sokak hayvanlarının uyutulma kararına tepkisini kaleme aldığı uzun bir yazıyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Instagram hesabından paylaşım yapan Oğuzhan Uğur, paylaşımına 'Bence tabii… (Gecenin bu saatinde paylaştığım, bir de uzun uzun yazdığım için rahatım.)' açıklamasını düştü. 

Oğuzhan Uğur'un paylaşımı ise şu şekildeydi;

"Yine milleti şak diye bölen ve doğal olarak birbirine düşüren bir yasanın arefesindeyiz. Daha önce pek çok konuda ayrı düştük tabii, antrenmanlıyız..."

"Kimin nerede durduğu belli de kim olduğu belli değil."

"Başını boş bıraktıkları için başıboş diye adlandırdılar."

"Yasa var yahu desem, artık pek ciddiye alınmıyor zaten, caydırıcılığı yok bu memlekette 'yasaya' işaret etmenin. Devletin yasasını canım Devletim denetlemiyor, ben mi işaret edeyim?"

"Peygamber efendimizin Mekke yolunda yavrusunu emziren köpek için gösterdiği hassasiyeti unutup, "köpekleri öldürün" diye bağıranlar da vicdanlı olamaz değil mi?

"Sokak köpekleri düşünemeyen, fikri olmayan, yaptıklarından mesul tutulamayacak hayvanlardır. İnsan eliyle yaşatılıp, insan tarafından yönlendirilen CANLILARdır...Bence büyük bir seferberlik hareketiyle acil kısırlaştırma başlatılmalı, sıkıntılı köpekler içinse barınakta rehabilitasyon imkanı sağlanmalıdır."

"Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin, iş çığrndan çıkınca 'öldürdük bitti' demesi yapılacak en büyük hatadır. Saldırıya uğrayan insanımızın acısını hepimiz çekiyoruz."

İlginizi Çekebilir

Sokak Hayvanlarının Uyutma Adı Altında Katledilmek İstenmesine Tepki Yağdı
Minik Şerce Yine Kitabın Ortasından Konuştu: Sezen Aksu'dan Yeni Sokak Hayvanları Yasasına Sitemkar Mektup!
Ayşe Hatun Önal, Sokak Hayvanları Yasasına Tepkisini Özgür Özel ve Ali Mahir Başarır’ı Hedef Alarak Gösterdi

Popüler İçerikler

Bu da Oldu: Bulutlarda İnsan Yüzü Görüldü
TikTok Videosunda 5 Yaşındaki Çocuğu Dudaktan Öpmeye Zorlayan Duygu Özgül, Gözaltına Alındı!
İsrail Askerlerinden Acımasız Muamele: Yaralı Filistinlileri ‘Canlı Kalkan’ Yaptılar!
YORUMLAR
26.05.2024

bunlar çok enteresan insanlar ya. daha dün birisi osmanlıdan bahsedip bizim geleneğimizde hayvanlara sahip çıkmak var diyordu. dedim ki ' ee oğlum hani osmanlı senin iradeni 600 sene gaspetmişti'. sabah akşam laiklikten dem vuran insanlar şimdi de dini referanslar vermeye başladı. işinize gelince din-iman-kitap, işinize gelmeyince hukuk-kanun-adalet. vay aq

Pasif Kullanıcı
26.05.2024

Laiklik dinsizlik demek değildir sizde ilk önce şunu bir öğrenseniz keşke

26.05.2024

Halktan biriyim deyip, siyaset programını paralı platforma geçiren ve Audi RS Q8'den inmeyen biri bize akıl veremez. Kardeşim yeter artık, yeter. Lafla peynir gemisi yürümüyor gene bir ton laf ama iş icraate geldiğinde elini taşın altına koyan yok. 12 milyonluk araç alıyorsun ama nedense anca şimdi gündemine geliyor, ekşide biri oğzuhana popülist tuzu kuru demişti haklıymış. 2010'larda dernekler kısırlaştırmaya KARŞIYDILAR ÖMRÜNÜ AZALTIYOR DİYE. Baraınağın lafı bile geçmezdi. 2020'lerde kısırlaştır ama yerine bırak dendi şimdi barınak deniyor. yani amaçları hiçbir zaman hayvanlar olmadı rant oldu. 2000'den fazla hayvan hakları derneği var ülkede ne çözüm yaptılar? Yaptılarsa da durum ortada, https://www.haberturk.com/balikesir-burhaniye-de-korkunc-kaza-kopegi-ezmemek-icin-4-genc-oldu-guncel-haberler-3688213 Not: onedio üstteki haberi yayınlamadı günlerdir. Not 2: Seküler ve laik hayat yaşayan ünlü sanat sepet tayfa İslam'dan kuran'dan örnek vermeye başladılar. İşlerine ne gelirse.

26.05.2024

Fatih portakal anketi: https://x.com/fatihportakal/status/1793186510893727826 yani şu yorum olayı özetliyor: Tabii ki her konuda olduğu gibi bu da sınıfsal. Kent merkezlerinde oturanlar mahallelerinde yaşayan birkaç köpek üzerinden yorum yapıyor. Altındağ'da toki bölgesinde oturuyorum, onarli on beşerli sokak kopegi ceteleri yuzunden cocuklarimiz da biz de tehlikedeyiz. Aralik ayında bir cocugumuz yogun bakimlik oldu.(Kecioren köpek saldiris olarak aratabilirsiniz) Kisirlastirilmalari yeter demissiniz ama yetmiyor? Sizler gonul rahatligiyla kapinizin onune inip marketinize yururken biz bunu yapamiyoruz? Hayvanlar elbette oldurulmesin ama barinaklara alinsin. Yasalarin oncelikli yukumlulugu insanlarin yasam hakkidir.

26.05.2024

Bu iş artık öldürülrsün diyenlerin vebalidir. Ama Yaradan bunun hesabını da soracaktır emin olun bundan.

TÜM YORUMLARI OKU (68)