Sokak Hayvanlarına Ötanazi Teklifine Halkın Her Kesiminden Tepkiler Artıyor: "Devlet Yaşatır, Öldürmez!"

Son günlerde Türkiye'nin gündeminden düşmeyen bir konu var: sokak hayvanları. Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yeni düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun teklifinde, sokak hayvanlara ötanazi uygulanması için yerel yönetimlere yetki verileceği belirtildi. 

Ötanazi maddesine ise vatandaşlardan tepkiler çığ gibi büyüyor.

Sokak hayvanlarına yönelik yeni düzenlemeler, günlerdir gündemimizden düşmüyor.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 12 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Kanun Teklifi'nin 17 maddeden oluştuğu aktarıldı.

17 maddelik kanun teklifinde, sokak hayvanlarına ötanazi uygulanabileceğine dair de bir madde yer aldı.

AKP Grup Başkanı Abdullar Güler, yaptığı açıklamada Kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, rehabilite imkanı olmayan sahipsiz köpeklerin uyutulması yani ötanazi kavramını da bu düzenlemede getiriyoruz.' ifadelerine yer verdi.

Ötanazi teklifine ise sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüyor.

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

İlginizi Çekebilir

Sokak Hayvanlarına Ötanazi Teklifine Vatandaşlardan Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

Popüler İçerikler

Güran Ailesinden Yazılı Açıklama: "Ailemizin Karalanmasını Dış Güçlere Bağlıyoruz"
Narin'in Abisi Baran Güran'dan Paylaşım: Allah İçin Yapmayın
WhatsApp Narin'in Amcasının Silinen Mesajlarını Türkiye'ye İletecek!
YORUMLAR
13.07.2024

Köpekten şu çocuk diye bahsetmiş, akıl tutulması. Köpek saldırısına uğrayan çocuk haberlerini okuyor musunuz hiç. Kim çocuk. Köpek mi, insan mı? O zaman ülkenin anahtarını verelim köpeklere, dükkanı kapatalım gitsin. Benim çocuğum var. Ve ben sokakta başıboş, saldıran, orada burada herkesin gözü önünde kavga eden, çiftleşen bir yaratık görmek istemiyorum yahu. Yeter...

13.07.2024

Bende ülkemde sapik insanları ve katlimacilari görmek istemiyorum ve hayvanların evleri yok ki işlerini orda görsünler ve saldırgan hayvanları bu insanlar saldırgan hale getiriyor onların bi suçu yok insanligin bir suçu var !!!

13.07.2024

Onedio editörlerinden rica ediyorum. Bir tane de köpek saldırısına uğrayan çocukların fotoğraflarından oluşan bir haber yapsınlar bakalım zahmet olmazsa. Gerçek çocuk kimmiş görelim. Çocuğu olmayan ablalar, abiler kediyi köpeği çocuk sanıyor. Yazıklar olsun.

13.07.2024

Hayvan sevmek yada hayvanların öldürülmesine karşı çıkmak çocuklara düşmanlık değildir. Ayrıca başıboş sokak köpeklerini uyutmak bu sorunu kesin olarak çözebilecek bir yöntem değil. Dahası popülasyonu suni yöntemlerle azaltma girişimi saldırgan hayvanların artmasına yol açar. Politikacılar her zaman olduğu gibi insanları kutuplaştırarak bu sorunu en kazançlı çıkacakları şekle dönüştürmeye çalışıyor ve siz de buna alet oluyorsunuz.

13.07.2024

boş kafa dolmuş gene zaten köpekler et veya et içerikli yiyecek yiyerek besleniyor onlar can değil mi nasıl bir paradoks bu abi :D:D alırsın evinde bakarsın çok istiyorsan sokak kimsenin babasının malı değil burası doğa da değil insan şehri insanların rahat yaşaması için düzenlenir bu kadar basit o kadar çocuk ölürken sessiz kalan asosyal tipler birde duygudan can dan bahsediyorlar köpek kadar zekaları yok gerçekten köpeklere bunlardan daha çok saygı duymaya başladım

Aynen öyle verdikleri mamalarda can. Danadan kuzudan tavuktan yapılıyor ama sorsan hayvan severler, YERSEN!

TÜM YORUMLARI OKU (98)