Sokak Hayvanları Yasa Tasarısında Geri Adım: Ötanazi/Uyutma Olmayacak

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sahipsiz sokak hayvanları için olan yasa teklifini görüşmek için bugün yeniden toplandı. Ötanazi kelimesi komisyon görüşmelerinde yasadan çıkarıldı. Yasada ötanazi kelimesi artık kullanılmayacak.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifini ele almak için bugün tekrar bir araya geldi. Toplantı esnasında tansiyon yükseldi.

AK Parti, sokak hayvanlarıyla ilgili tekliften uyutma ve ötanazi maddesini geri çekiyor. Kanun teklifinden "ötanazi" kelimesi çıkarılacak ve yerine "Veterinerlik Hizmetleri Kanunu’nun 9. Maddesi’nin 3. Fıkrası’nda yer alan hükümler uygulanır." ifadesi eklenecek.

Hayvanları uyutma yetkisi ve kararı belediyelerde değil, veteriner hekimlerde olacak.

Komisyon görüşmelerinde ötanazi kelimesi yasadan çıkarıldı. Yasada ötanazi kelimesi kullanılmayacak, bunun yerine veterinerlik yasasına atıfta bulunulacak.

O maddenin detayları ise şu şekilde👇

Popüler İçerikler

Mehmet Ali Erbil'in Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen Hakkındaki Yorumları Fena Ayıplandı!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
YORUMLAR
22.07.2024

yaradılanı yaradandan ötürü sevdiğini iddia eden süslüman kitle çok üzgün şu an

22.07.2024

Bu turler sadece kendini sever. dunyada yer, icer, zicar, urerler. ben iyi insanim diye nefes alirlar.ama insanliga, dogaya bir katkisi olmaz. gelecek nesilleri de dusunmezler sadece homini girtlaklar. cocuklarina berbat bir dunya birakacaklar. saniyorlar ki kopekler olunce olum kalmayacak, rafah duzeyleri artacak. hep musmutlu olacak polyannalar..

22.07.2024

'' Kelimesi '' kullanılmayacak!!!. Ne demek bu. ''Tatlı uyku'' kelimesi mi kullanılacak.!?

22.07.2024

olabilir yeterki uyutulsun

22.07.2024

Kılıfına uydurmak için yeni isim bulurlar.

Vay Abdnin milli sokak köpeği Nathan Norrospu Çocuğu gelmiş ilk seni ötenazi yapalım örnek teşkil eder ne dersin ? Vatansız Piç :D

TÜM YORUMLARI OKU (43)