Sokağa Çıkma Yasağından Muaf Olan Turistler, Maskeleri İndirip Çekirdek Çitleyerek İstiklal Caddesi'ni Gezdiler

Türkiye genelinde koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilince, Taksim ve İstiklal Caddesi, kısıtlamadan muaf tutulan turistlere kaldı.

Korona virüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelgede, cuma akşamı saat 21.00 ile pazartesi sabah saat 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı duyurulmuştu.

Kısıtlamanın başlamasının ardından bugün İstanbul’un genelinde sokaklar boşalırken turistler meydana çıktı.

Maskesiz dolaştılar, çekirdek kabuklarını yere attılar

Kısıtlamayla ilgili yapılan duyuruda turistlerin sokağa çıkmalarında engel olmadığı ve kısıtlamadan muaf tutulacakları duyurulmuştu. Bu durumu fırsat bilen yabancı turistler bugün İstanbul’un popüler yerlerinden olan Taksim ve İstiklal Caddesine akın etti. Meydanda dolaşan bazı turistlerin maske dahi takmadıkları görüldü. Bir turist kafilesi ise toplu şekilde maskelerini çene altlarına takıp, çekirdek çitledi. Yedikleri çekirdeklerin kabuğunu yerlere döken turistlerin rahat tavırları dikkat çekti.

Kaynak: İHA

İşte o görüntüler:

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
YORUMLAR
05.12.2020

Kendi ülkemizde ikinci sınıf vatandaşız resmen ya. Tarih bunları yazar.

05.12.2020

arap bedevileri turist diye sunmayın ya bunlar diğer ülkelere gitse götlerine kadar ararlar bizde saygısız saygısız yürüyorlar. Bizi şu araplarla bu kadar içli dışlı edenler utansın .Şunların tiplere bunlardan medet umuyoruz. Bunlardan gelecek bekliyoruz. Yazıklar olsun

05.12.2020

Yazıklar olsun ya! Mekanın sahibi gibi artist artist dolaşıyorlar. Yararından çok zararları var. Bunlara özgürlük sağlayan sistemin..

TÜM YORUMLARI OKU (43)