Sokağa Çıkma Yasağı ve Akıllardaki Soru: Marketler, Fırınlar Açık Olacak Mı?

Ülkemizde korona virüs ile mücadele kapsamında gelen sokağa çıkma yasaklarına eklenen  4 günlük sokağa çıkma yasağı 16 Mayıs tarihinde 00.00 dan itibaren başlamıştı. Ancak vatandaşın kafasında soru işareti oluşturan bir konu vardı ki, marketler, fırınlar, manavlar açık olacak mı?

İnsanların en fazla temasta bulunduğu marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar ve internetten satış yapan bir çok yer 16-17 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı kapsamında kapalı olacaktı.

19 Mayıs'ta dahil toplam 4 gün sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Vatandaş 18 Mayıs'ta sokağa çıkabilmenin mümkün olup, olmayacağını araştırıyordu.

Yapılan açıklamada vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayabileceği belli bir saat aralığı olacağını ve marketler, kasaplar, bakkallar gibi işletmeler açık olacağı duyurulmuştu.

18-19 Mayıs tarihlerinde marketler, manavlar, bakkallar, kasaplar gibi işletmeler saat 10:00-16.00 aralığında vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi faaliyet gösterecektir.

18-19 Mayısta 65 yaş üstü ve 20 yaş altında olan vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı devam edecek mi?

Temel ihtiyaçlarını karşılamak için araç kullanmadan ve sınırlı olarak, en yakın market, bakkal, kasap gibi işletmeleri 10:00-16:00 saatleri arasında kullanabilecektir.

Evden çıkmadan adresinize internet üzerinden de market, kasaplar, bakkal ve manav ihtiyaçlarınızın da siparişlerinizi online olarak verebilirsiniz.

Sokağa çıkma yasağı boyunca sadece fırın veya unlu mamül üretimi yapan ve sadece ekmek ve tatlı satışı yapan bayiler açık olacaktır.

Popüler İçerikler

Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden 26 Suç Kayıtlı Yunus Emre Geçti'nin Yakalanma Görüntüsü Ortaya Çıktı
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!