Sokağa Çıkma Yasağı Bitti Mi? Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Türkiye’de yaklaşık üç aydır belirli gün ve saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Ayrıca kafe ve restoranlar da kapalı bulunuyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan yasakların ne zaman biteceği araştırılıyor. Yasak kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısında karar bağlanıyor ve açıklanıyor. Bu sebeple ‘Kabine toplantısı ne zaman’ sorusu sosyal meydanın gündeminde. Ayrıca vatandaşların en çok yaptığı aramalardan biri de ‘sokağa çıkma yasağı bitti mi’ oldu. İşte koronavirüs yasaklarıyla ilgili son dakika gelişmeleri…

Sokağa Çıkma Yasağı Bitti Mi?

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı sokağa çıkma yasağı genelgesinde, ikinci bir açıklamaya kadar yasakların devam edeceği söylenmişti.

Bakanlıktan yasaklarla ilgili ikinci bir açıklama yapılmadı. Hafta için akşam saat 21.00’de başlayan sokağa çıkma yasağı, takip eden gün sabah saat 05.00’de sonra eriyor. Hafta sonu ise tüm gün olarak uygulanıyor.

Koronavirüs ile ilgili alınan yasaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısında alınıyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından Kabine toplantısının ne zaman yapılacağına dair bir bilgilendirme yapılmadı. Ayrıca Kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bir sunum yapacağı da gelen bilgiler arasında.

Kafe ve Restoranlar Açılacak Mı?

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre; koronavirüs yasakları mart ayının ortasına kadar devam edecek. Mart ayının ortasında kafe ve restoranlar belirli ve sıkı kurallara göre açılacak. Kafe ve restoranlara HES kodu uygulaması ile giriş yapılması gündemde. Ayrıca hafta sonu yasaklarının iptal edileceği de konuşuluyor.

Popüler İçerikler

Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Devlet Tiyatrolarında Kriz! Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Açıklamalarının Ardından Oyuncular Tepkili
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?