Sokağa Çıkma Kısıtlamalarının Uygulandığı Bu Dönemde İlaç Gibi Gelecek ve Bir Solukta Bitirebileceğiniz Mini Diziler

'Yok mu şöyle bir oturuşta izlenecek dizi?' diye soranlardansanız sizi çok mutlu edecek bir liste hazırladık. İşte kimi gerçek hikayelerden ya da romanlardan uyarlanan kimi özgün senaryolarıyla izleyicileri ekranları başına kitleyen en güzel mini diziler! İyi seyirler.

5. Alias Grace (IMDb: 7.8)

Başrollerinde Sarah Gadon'un ve Edward Holcroft'un olduğu Alias Grace bir solukta bitirebileceğiniz diziler arasında. 6 muhteşem bölümde hikayesini tamamlayan Kanada yapımlı dizide, Grace isimli genç bir kız hizmetçi olarak çalıştığı evin sahibini ve kahyasını öldürmekle suçlanır. Ancak Grace olay gününe dair hiçbir şeyi hatırlayamayınca gerçekleri ortaya çıkarmak için başarılı bir psikiyatr devreye girer. Peki, akli dengesi yerinde olmayan biri affedilebilir mi?

4. Unorthodox (IMDb: 8.0)

Brooklynli Hasidik Yahudi bir kadına odaklanan dizi, 4 bölümlük hikayesiyle adından epey söz ettirmeyi başardı! Görücü usulü bir evliliğe zorlanan genç kadın, özgür bir yaşam sürebilmek için evinden kaçar ve Belin'e yerleşir. Bu genç kadın Berlin'de güzel bir hayat kurmaya çalışır; ancak geçmiş peşini bir türlü bırakmaz.

3. Unbelievable (IMDb: 8.4)

Pulitzer ödüllü bir haberden esinlenilen Unbelievable, tecavüze uğrayan Marie isimli genç bir kadının yalancılıkla suçlanmasını konu alıyor. Başrolünde başarılı oyuncu Toni Colette'nin yer aldığı dizide bu olaydan yıllar sonra iki dedektif benzer saldırıları araştırmaya başlar ve gerçekleri ortaya çıkarmak için mücadele eder. Ancak bir mağdurun bile kolayca suçlu durumuna düşebildiği bir dünyada Marie için adaleti sağlamak mümkün olacak mı?

2. The Queen's Gambit (IMDb: 8.8)

Başrolünde Anna Taylor Joy'un yer aldığı The Queen's Gambit son dönemlerin en popüler dizilerinden biri. Walter Tevis'in aynı isimli romanından uyarlanan dizinin 7 bölümlük hikayesinde çocuk yaşta kimsesiz kalan Beth Harmon'un satranç konusundaki sıra dışı yeteneği anlatılıyor. Ancak Beth tam bir satranç dehası olsa da yıldızlığa uzanan yolculuğu ondan çok büyük bedeller istiyor.

1. When They See Us (IMdb: 8.9)

Yönetmen koltuğunda Ava DuVernay'ın oturduğu dizi gerçek bir hikayeden uyarlanıyor ve yalnızca 4 bölümden oluşuyor. Dizide Harlem'de yaşayan 5 genç, Central Park'ta yaşanan korkunç bir saldırıyla suçlanıyor ve hapse atılıyor. Harlemli gençler her ne kadar bu suçu işlemediklerini söyleseler de masumiyetlerini ispatlamak hiç de kolay olmayacak.

Yeni Lezzetler Deneyeyim Derken Canınızdan Olmayın! Hastalığa Hatta Ölüme Bile Sebep Olabilen Bu Yiyeceklere Dikkat Edin

Popüler İçerikler

Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
Antalya'daki Teleferik Faciasında Mahsur Kalan Bir Vatandaşın Çektiği Görüntüler Ortaya Çıktı