Soğuk Kış Günlerinde Tıkalı Burnunuzu Açmaya Yardımcı Olacak Altın Değerinde Öneriler

Kış mevsimi beraberinde hastalıkları da getiriyor ne yazık ki. Pek çok hastalığın semptomlarından biri ise burun tıkanıklığı. Biz de burun tıkanıklığınızı giderecek birkaç basit yöntemi sizler için derledik! 👇

'Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir'

1. Buhar makinesi kullanmayı deneyebilirsiniz.

Hava nemlendiriciler içindeki suyu buhara dönüştürerek odadaki nemi artırır. Bu buhar da sinüs ağrısını azaltmanın ve burun tıkanıklığını gidermenin hızlı ve kolay bir yoludur. Nemli havayı solumak, burun ve sinüslerinizdeki tahriş olmuş dokuyu ve şişen damarlarını yatıştırır. Bazı insanlar sıcak ve nemli havanın tıkanmış burnun daha iyi boşalmasına da yardımcı olabileceğini iddia ediyor ancak bilimsel olarak kanıtlanmış değil tabii. Yine de eğer burun tıkanıklığı yaşıyorsanız, evinize veya iş yerinize hava nemlendirici yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Hava nemlendirici modellerine şuradan bakabilirsiniz.

2. Duş alabilirsiniz.

Hiç burnunuz tıkalıyken duşa girdikten sonra burnunuzun açıldığını fark ettiniz mi? Duştan çıkan buhar, burnunuzdaki mukusun yumuşamasına yardımcı olur. Bu yüzden sıcak bir duş almak, en azından bir süreliğine nefesinizin normale dönmesine yardımcı olabilir. Aynı etkiyi bir kaba koyduğunuz sıcak sudan çıkan buharı soluyarak da elde edebilirsiniz. 

  • Bir kaba sıcak su koyun.

  • Sıcaklık uygun olduğunda, başınızı kabın üzerine getirin ve buharın sadece size gelmesi için başınıza bir havlu örtün.

  • Havlunun altında derin nefesler alın ve burnunuz açılana kadar devam edin.

  • Sıcak su veya buharda yüzünüzü yakmamaya dikkat edin.

3. Bol su tüketin.

Soğuk algınlığınız olduğundan şüpheleniyorsanız veya grip belirtileri gösteriyorsanız bol sıvı tüketmeniz oldukça önemlidir. Yeterli miktarda su almak, burnunuzdaki mukusun yumuşamasına, sıvıları burnunuzdan dışarı itmesine ve sinüslerinizdeki basıncın azalmasına yardımcı olur. Daha az basınç da daha az iltihaplanma ve tahriş anlamına gelir. Aynı zamanda boğaz ağrınız varsa, çay gibi ılık sıvılar da boğazınızdaki ağrıyı hafifletmeye yardımcı olacaktır.

4. Sıcak kompres uygulayabilirsiniz.

Ilık bir kompres, burun kanallarını dışarıdan açarak burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olabilir. Sıcak kompres yapmak için öncelikle bir havluyu ılık suya batırın ve havludaki fazla suyu sıktıktan sonra burnunuzun ve alnınızın üzerine koyun. Havlunun sıcaklığı ağrılarınızı hafifletecek ve burun deliklerinizi açmaya yardımcı olacaktır. Bu yöntemi dilediğiniz miktarda uygulayabilirsiniz.

5. Mentollü ürünler deneyebilirsiniz.

Nane ve ana etken maddesi mentol, doğal dekonjestanlardır bu yüzden mentolü pek çok göğüs ovma ve öksürük damlasında bulabilirsiniz. Nane çayı da deneyebileceğiniz bir diğer seçenek tabii. İsterseniz marketten alabilir veya evde kendiniz yapabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı kuru naneyi bir bardak kaynar suda 10 dakika demleyerek nane çayınızı tüketebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Grip Nedir, Belirtileri Nelerdir? Teşhis ve Tedavisi Nasıl Yapılır?
Burun Tıkanıklığı Nasıl Giderilir? Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?
Burnunuz Tıkalıyken Daha Rahat Uyumanıza Yardımcı Olacak 25 İpucu

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı