Soğuk Algınlığı Çıktı! 'Yanlış Teşhis' Yüzünden Kanser Tedavisi Gördü ve 4 Kür Kemoterapi Aldı

Erzurum'da yaşayan Yılmaz Kızıloğlu 3 yıl önce halsizlik nedeniyle üniversite hastanesine gitti. 48 yaşındaki adama 'lenf bezi kanseri' teşhisi konularak kemoterapiye başlandı. Ancak Ankara Tıp Fakültesi'nden gelen patoloji raporuna göre Kızıloğlu'nun soğuk algınlığı yaşadığı ortaya çıktı. Kemoterapi görmesinden dolayı saçlarını kaybeden ve 10 kilo veren Kızıloğlu, teşhisi koyan doktordan şikayetçi olsa da rektörlük soruşturma izni vermedi. 

Kardeşinin Ankara'ya patolojik örneklerini götürmesiyle yanlış teşhis konulduğu ortaya çıktı.

Şubat 2015'te yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne giden evli ve 4 çocuk babası Kızıloğlu, 20 gün boyunca İntaniye Servisi'nde tedavi gördükten sonra taburcu oldu. Rahatsızlığının tekrarlanması üzerine yeniden hastaneye giden Kızıloğlu'nun boyun ve koltuk altı bölgesinde şişlikler meydana gelince örnek alınarak patolojiye gönderildi. 

'Lenf bezi kanseri' teşhisi konulan Kızıloğlu'na pet filmi çekildi ve daha sonra kemoterapi uygulanmaya başlandı. Kardeşinin patoloji örneklerini alarak Ankara Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne götürmesiyle yapılan tetkiklerde hastaya 'yanlış' teşhis konulduğu ortaya çıktı.

3 yıl boyunca ön soruşturma tamamlanmadı.

DHA'nın haberine göre, yanlış tedavi görmesinden dolayı vücudunun hasar gördüğünü belirten Kızıloğlu, sağlam raporuna sevinmediğini ve kendisine kanser teşhisi koyan doktoru B.G. ve hastane hakkında 20 Kasım 2015 tarihinde suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. 

Savcılık, olayda kusur tespitinin ve soruşturma izninin verilmesi için dosyaya görevsizlik kararı vererek Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderdi. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen rektörlük, ön soruşturmayı tamamlayıp Atatürk Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi çalışanlarıyla alakalı savcılığa bilgi vermedi.

"İlgiler hakkında ceza soruşturması açılmasının gerekli olmadığı sonucuna varılmıştır"

Yılmaz Kızıloğlu ve avukatı, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne soruşturmanın durumunu öğrenmek için 29 Ağustos 2018 tarihinde dilekçe verdi. 5 Eylül 2018 tarihinde dönüş yapan üniversite, 'İlgiler hakkında ceza soruşturması açılmasının gerekli olmadığı sonucuna varılmıştır' dedi.

Danıştay'a başvurdu.

Yaşanan durumun hayatına çok kötü etkiler bıraktığını söyleyen Kızıloğlu, ailecek perişan olduklarını ve aldığı kemoterapi yüzünden vücudunun hasar gördüğünü söyledi. Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduklarını ancak doktorların yargılanmamasının ardından Danıştay'a müracaat ettiklerini ifade eden Kızıloğlu, 'Belki benim gibi kanser olmayan birçok kişi kemoterapi alıyordur' ifadelerini kullandı. 

Kızıloğlu'nun avukatı Muhammet Tetikçi ise, 'Hatalı teşhis ve tedavi sonucunda müvekkilim kemoterapinin ağır etkilerini görmüş, fiziksel, biyolojik ve ruhsal olarak hatalı kemoterapinin etkilerini halen daha görmektedir. Müvekkilimin saçları ve kaşları dahil, vücudundaki bütün tüyler dökülmüş olup ciddi psikolojik sorunlar yaşamıştır' ifadelerini kullanarak müvekkiline yapılan yanlış tedavilerin 'hekimin tıbbi sorumluluğu' kapsamında hukuka aykırı eylemler içerdiğini belirtmiştir.

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
YORUMLAR
10.10.2018

Benim annem 4. evreye gelene kadar kanser olduğunu anlamayan 10 tane doktor ,soğuk algınlığına kanser teşhisi koyan doktor kadar hevesli olsaymış keşke. Sizi doktor yapanlara ne demeli ..

10.10.2018

Gel sen ol o zaman doktor basit sanki bu işler her şeye de inanıyorsunuz be cahillikten kusacağım artık biraz araştırın bilginiz yoksa susun böyle konularda

10.10.2018

Tanı konuluyor, PET çekiliyor, kemoterapi veriliyor ve sonradan soğuk algınlığı olduğu mu ortaya çıkıyor? Hem de bir üniversite hastanesinde? Bu olayın tam olarak anlatıldığı gibi olduğunu size düşündüren şey nedir vatandaşlar? Bir tarafta doktor diğer tarafta hasta olunca suçlu doktordur, kural bu çünkü size göre. İnsanlar gençliğini harcıyor bu meslek için, ama halkın gözünde bu kadar çabuk harcanıyorlar işte.

10.10.2018

Aradığım yorum...

10.10.2018

Muhtemel ki eksik veya çarpıtılmış bildiler içeren bir haber. Kemoterapiye girmek için bir sürü testten geçmesi lazım İnsanları doktoralara karşı kışkırtıp durmayın çok para kazanıyor olabiliriz ama ne bu fakülte ne de bu meslek para için çekilecek çile değil. İnsanlarımıza yardım etmek istiyoruz hiçbir doktor hastasına zarar vermek istemez hastalar ailelerden önce gelir.

11.10.2018

Hastanın karnında makas unutan da isteyerek unutmuyor zaten ! Gerek konuşmasıyla , insanlığıyla , efendiliği ve uzmanlığıyla eli öpülesi çok doktor var. Her doktor ''iyi doktor'' olamıyor ne yazık ki. Sırf para için bu mesleği seçen çok andaval var...

TÜM YORUMLARI OKU (38)