Soda Şişeleri Yeşil Renkte Olmasaydı Asla İçemezdik! Nedenini Öğrenince Siz de Hak Vereceksiniz

Marketlerde gördüğünüz maden sularının şişeleri neden yeşil renkte hiç düşündünüz mü? Belki görsel açıdan olduğunu düşünebilirsiniz ama sadece o değil. Markaların maden sularını yeşil cam şişelerde sunması, görsel tercihin ötesinde bilimsel nedenlere dayanıyor.

Gelin detaylara birlikte bakalım!

Kaynak

Hepimizin zaman zaman sorguladığı yeşil cam şişelerin altındaki tırtıkların nedenini bu içeriğimizde açıklamıştık. 👇

Soda, Maden Suyu Hepsinde Var! Cam Şişelerin Altındaki O Tırtıkların Ne İşe Yaradığını Biliyor musunuz?

Bu kez bu cam şişelerin renginin neden hep yeşil tercih edildiği merak konusu oldu. Market raflarında maden sularını kolayca bulabiliyor olmanızın sırrı, genellikle yeşil cam şişelerdir. Ancak bu tercih sadece görsel kolaylık için değil, altında daha derin nedenler bulunuyor.

Maden suları, içerdikleri değerli mineraller sayesinde sağlık açısından önemli bir içecek kategorisinde yer alsa da bu mineraller güneş ışığına maruz kaldıklarında zarar görebiliyor.

Bu nedenle, maden suları özellikle yeşil renkli cam şişelere konularak satılıyor ki, içindeki sıvı güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalmasın ve ürünün raf ömrü uzasın.

Ayrıca cam, plastik gibi maddeler içermez ve geri dönüştürülebilir bir malzeme, bu da çevresel açıdan daha sürdürülebilir bir seçenek.

Bunun yanı sıra, yeşil camın estetik görünümü ve marka imajına katkısı da göz ardı edilemez tabii. Maden suyu markaları, yeşil cam şişelerde sunarak premium ve kaliteli bir imaj da yaratıyor ve tüketiciler üzerinde güven duygusu uyandırıyor.

Yani anlayacağınız; maden sularının yeşil cam şişelerde satılmasının ardında hem bilimsel faktörler (koruma ve tat) hem de görsel ve marka imajı tercihleri bulunuyor.

Bu tercihler de tüketicilerin yani bizlerin satın alma kararlarını etkileyen önemli faktörler arasında tabiki. Siz ne düşünüyorsunuz?

İlginizi Çekebilir

Üzerinde 30 Sembolün Yer Aldığı Osmanlı Armasını Kimin Yaptırdığını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!
'Anasından Emdiği Süt Burnundan Geldi' Deyiminin Acı ve Gerçek Hikayesi İçinizi Dağlayacak
Bir Zamanlar Traktör Üreten Lamborghini'nin Logosundaki Gizli Burç İlişkisini Öğrenince Ağzınız Açık Kalacak

Popüler İçerikler

19 Gün Sonra Narin'in Cansız Bedeninin Bulunduğunu Öğrenen Demet Akalın Çığrından Çıktı!
Tan Taşçı, Dere Kenarında Cansız Bedeni Bulunan Narin Sonrası Ateş Püskürdü: "Diri Diri Gömün!"
Narin'in Abisi Baran Güran'dan Paylaşım: Allah İçin Yapmayın
YORUMLAR
16.07.2024

Ben de diyorum 40 yaşımdayım hayatımda bir bilgi eksik...! Buymuş 😒

16.07.2024

Düşünmedim ama koruma amaçlı olduğunu tahmin ediyorum. (Yazıyı okumadım)

16.07.2024

Tamamen uydurma demek istemiyorum zira yesil cam UV'ye karsi az da olsa koruma saglayabilir fakat bunun tek nedeni musteri algisidir. Kizilay 1920lerde yesil siseyle uretilir ve musteri algisi da maden suyu (soda) yesil sise ile ozlestirir. Ingiltere'de satilan yesil renkli sise yoktur mesela San Pellegrino veya Perrier disinda.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ