Societe Generale, Türk lirasına olan güvenin azalmasıyla insanların bankalara koşabileceğini, finansal piyasalardaki istikrarın bozulabileceğini ve Türk lirasındaki değer kaybının bir hiperenflasyon dönemine yol açabileceğini belirtti.
Gelecek aylarda TÜFE’nin muhtemelen yüzde 30’a doğru yükseleceğini belirten banka, Türk lirasında Eylül’den beri yaşanan yüzde 35’lik değer kaybının gelecek aylar TÜFE’ye 7 yüzde puan olarak yansıyacağını söyledi.
Bloomberght'deki habere göre; bankacılık sisteminden para çıkışlarının yaşanabileceğini ve bankacılık istatistiklerinin gelecekte daha az güvenilir olabileceğini belirten Societe Generale, kurdaki değer kaybının devam etmesi halinde hanehalkı döviz mevduatlarında ve döviz mevduatlarının tamamında bir düşüş yaşanabileceğinin altını çizdi.
Banka son olarak 2-5 yıllık getiri eğrisinin giderek düzleşeceğini ve burada da bazı işlem önerileri olduğunu belirtti.
İsrail i yazmaya gerek duydunuz yani gerçekten.
Değerlendirme doğrudur. Faizi %40 bandına çekip (seçimden sonra) dolar kurunda sert düşüşler saglamamız lazım en azından 1 yıl boyunca. Para basmadan piyasadan lirayı çekip yatırımcıyı dolardan liraya çevirir ve yurtdısında ki dolar yatırımcısını bankada liraya dönmesini saglarsak dolar düşme trendine girebilir. Bunun bize maliyeti tartısılmaz boyutta kötü ama doların 100-200 lira olması ve buradan yeni bir ekonomi sistemş kurmamız daha beter. Hala dönebiliriz ve dönmeyi denemeliyiz. Piyasaya güven verip faizi yükseltirsen doları en azından 5-6 lira seviyesine düşürebilirsin. Tabi bunları doların 50-60 lira oldugu dönemlerden yazıyorum 😂 bu şekilde bırakaxaksak iyi bir plan yapmalıyız