Snowden: 'Google'ın Yeni Sohbet Uygulamasını Kullanmayın'

ABD’nin dünya çapındaki gizli izleme faaliyetlerini ortaya çıkaran eski Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) yetkilisi Edward Snowden, Google’ın yeni sohbet uygulaması Google Allo’nun ‘tehlikeli’ olduğunu, uygulamayla Google’ın kişilerin özel görüşmelerini kaydettiğini belirtti.

Edward Snowden, dün Twitter hesabından attığı tweet’lerle internet kullanıcılarını Google’ın yeni sohbet programına karşı uyardı.

Snowden'ın dikkat çektiği 'Allo' geçtiğimiz gün kullanıma açılmıştı

Google'ın Mesajlaşma Uygulaması 'Allo' Kullanıma Sunuldu!

“Allo nedir? Google’ın gönderdiğiniz her mesajı kaydeden ve istediğinde polis verilmesini mümkün kılan sohbet uygulamasıdır” mesajını paylaşan Snowden, Google’ın WahatsApp’a benzeyen uygulamasında kullanıcının yazacaklarının önceden tahmin edilmesini sağlayan sistemin tehlikeli olabileceğine işaret etti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

“Siz kullandıkça uygulama da zamanla gelişecek” diyen Snowden, bu yolla Google’ın kişilere ait verileri toplayabileceğini ifade etti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Birçok şirketin müşterilere ait bilgileri hükümetlere ya da kurumlara verdiğini hatırlatan Snowden, Google’ın da yeni uygulamasıyla elde ettiği verileri paylaşabileceği uyarısında bulundu.

Twitter ve Sputnik News

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
22.09.2016

Owww Reyizzz konuşmuş o zaman kullanmıyoruz.

23.09.2016

sanirsin hepimiz gizli orgut isletiyoruz alsinlar amk benim konusmalari sorun yok

22.09.2016

NSA bütün insanların bilgilerini,postalarını ve diğer her şeylerini gözlem altında tutarak ülkede ki terör,uyuşturucu,kaçakçılık gibi tehlikeleri sıfıra indirmek istiyor ama özel hayatın gizliliği ve yeterli insan gücü olmadığından bunu kolaylıkla yapamıyordu,ama bir yolunu bulup bütün vatandaşlarını takibe alıp her an izleyecekler.Evet kötü gibi ama aslında terör riski,canlı bombaymış felan tehlike 0'a iniyor belkide iyidir ha?

22.09.2016

Tehlike hiçbir zaman 0'a inmez. Özel hayatın gizliliği gibi bir kavramın yok edilmesi çok ciddi sıkıntılar doğurur. Her şeyden önce, sürekli izlendiğini, dinlendiğini, kayıt altına alındığını düşünen insanların ruhsal dengeleri bozulur. Tehlikeyi azaltmanın yolu standart istihbarat yoluyla mümkün olduğunca engelleyip, gerçekleşirse de misliyle karşılık vererek başkalarının denememesini sağlamaktır. Öte yandan yediğini içtiğini gezdiğini herkes görsün diye orada burada paylaşanların yaptığı paylaşımları vs. izlemek bu bahsettiğim özel hayatın gizliliği alanına girmez. Girsinler face'ye baksınlar kim ne yapıyormuş...

TÜM YORUMLARI OKU (7)