Snapchat'e Irkçılık Suçlaması

Dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan ve özellikle uyguladığı filtrelerle büyük beğeni toplayan sosyal medya uygulaması Snapchat geçtiğimiz günlerde uygulamaya soktuğu 'Asyalı görüntüsüne sahip filtre' nedeniyle ırkçılık suçlamalarının hedefi oldu.

Snapchat özellikle çiçekli taçları ve köpek suratı filtreleriyle milyonlarca kullanıcıya ulaşıyor ve bu filtreler herkes için bir eğlence aracına dönüşüyor. Ancak şirket geçtiğimiz günlerde kullandığı Asyalı görüntüsüne sahip filtre nedeniyle bazı kullanıcılar tarafından ırkçılıkla suçlandı.

Stuff' da yer alan habere göre Snapchat kullanıcıları ekran görüntülerini alarak Twitter’dan tepkilerini paylaştı. İddialara göre bu filtre ırkçı bir Asyalı karikatüre benziyordu. 

Twitter'da bu filtreye ilişkin atılan tweet'lerden bazıları şu şekilde;

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bunun üzerine Snapchat açıklama yaparak bu filtrenin animelerden esinlenerek yaratıldığını söyledi.

Benzer bir olay Nisan ayında da yaşanmıştı. Bob Marley’nin filtresini yayınlayan şirket yine benzer bir şekilde ırkçılıkla suçlanmıştı. Hatta bir grup bu filtreye ‘dijital siyah yüz‘ adını vererek bunu eski tiyatrolarda beyaz bir aktörün yüzünü boyayarak siyah birine ‘dönüşmesine’ benzetmişti.

Stuff

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
11.08.2016

Ulan salak onedio bari su sila haberinin yorumunu ac biktim aq bisey aciyorum yoruma kapali

11.08.2016

Evet ya, her şeyi kapatmışlar. E ne mantığı kaldı yorum yapamıyorsak?

Şu animemsi filtre ırkçıysa onedio da faşisttir diyelim o zaman. Gerçi, 'Korkak' daha yerinde bir terim olur muhtemelen -ki doğrusu da o ama lütfen, konumuz bu değil-. Zira, belli başlı içerikler yoruma kapatıldıkça Sıla'nın 'Şov' açıklamasına katılmamak elde değil. Çünkü 'Demokrasi Mitingi' yapılan bir ülkede 'Demokrasiye Sahip' bir ülkede insanlar düşündüklerini söyleyemiyorlarsa, bu sözde mitingler, açıklamalar falan hep fos'tur hepsi de şovdur. (Yorum silinir belki ama en azından içimdekileri döktüm.)

tırnak içine almasan mal bu derdim

11.08.2016

Eh be hasta insanlar! Snapchat'de köpek, domuz, sarkık ağızlı burunlu olmayı sorun etmiyorsunuz ve bununla ilgili çok eğlenebiliyorsunuz ama Asyalı ya da siyahi diyince, onlarla ilgili bir şey görünce deliriyorsunuz. Bence asıl ırkçılık sizlersiniz ki Asyalı'ya veya Afrikalı'ya bir insan gözüyle bakamıyor ve bizim de onlara normal bir insan gözüyle baktığımızı farkedemiyorsunuz. Yazıktır. Madem bu kadar kötü, kullanmayın bari. Bırakın biz "ırkçılar" kullanalım.

12.08.2016

"ırkçılık sizlersiniz" dedi ve gol olduuu

TÜM YORUMLARI OKU (25)