SMA Hastası Çocukların Durumuna Dikkat Çekmek İsteyen Mustafa Sandal'dan Suriyeliler Çıkışı

Çok iyi giderken tökezlemiş!

Türkiye’de yaklaşık 6 bin doğumda bir bebekte SMA hastalığına rastlanıyor. SGK kayıtlarına göre Türkiye’de 1.300 SMA hastası var. Yaklaşık 100 civarı Tip 1 hastası bulunduğu da tahmin ediliyor.

Aileler de çocuklarının Amerika'da tedavi edilmesi için yaklaşık 2 buçuk milyon dolar civarındaki tedavi ücreti için bakanlıktan izin alarak bağış kampanyası düzenliyor. Bu şekilde yapılan bağışlarla da birçok SMA hastası çocuğumuz Amerika'ya gitme şansı elde ediyor.

En ufak bir bağışın bile bu bebeklerimiz için çok büyük bir önemi var. Bu nedenle imkanı olan herkes elini cebine atmak için gayret ediyor.

Şarkıcı Mustafa Sandal da Instagram hesabından SMA hastası çocukların bağışlarıyla ilgili bir yazı paylaştı fakat paylaştığı yazıda kullandığı ifadeler tartışmaya neden oldu.

SMA hastası çocuklar için kendisine paylaşım ricası geldiğini, gelen yardım taleplerinin hepsine yanıt veremediği için de suçluluk duyduğunu söyleyen Sandal, "Suriyelilere bulunan para SMA'lılara neden bulunmaz?" sorusunu yöneltti.

Mustafa Sandal'ın SMA hastası çocukların sorunlarına dikkat çekmek isterken lafı Suriyeli insanlara getirmesi tepki çekti.

Yine laf dolaşıp Suriyeli vatandaşlara gelmiş. Bu insanlar ne yapsın? Her konuda o insanları suçlu ilan edince başımız göğe mi eriyor?

Yorumlarda buluşalım!

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
27.12.2020

Amk adam zaten devlete isyan etmemiş mi ben mi yanlış anladım? Bir kaç yıl önce reis 40 milyar dolar harcadık daha da harcarız demedi mi? Adam da sormuş işte, neden en çok mülteciye sahip ülkelerinden birisi olan Türkiye, mültecilere bu kadar para harcamışken, kendi çocuklarına neden harcamıyor diye, ne var bunda? Boş duyar kasmayın abilerim ablalarım, siz ülkeye bir anda milyonlarca insan alırsanız bunun tepkileri olur, olacakta. Halk devlete tepki veremediği için Suriyelilere veriyor. Kayıtsız işçilerin halktan işlerini aldığını da düşünürsek olayların hala şiddet noktasına gelmediğine şükretmeniz lazım.

28.12.2020

lafı ağzımdan aldın bir sonraki senaryo siddet ve kaos örnekleri çok

28.12.2020

Mustafa sandala sonuna kadar katılıyorum, net. Şu duyar kasan bebeler suriyeli kardeşlerimizi de yanınıza alıp gitseniz ya; bir şey deneyeceğiz.

27.12.2020

Suriyeliler için duyar kasıp suriyeli savaş mağdurları ne yapsın diyenler! Burda senden benden rahat gezip bu ülkenin vatandaşı olan insanların huzurunu kaçırıp onlara kucak açan ülkeye ve insanlarına nankörlük yapacaklarına gidip ülkenlerini korusunlar. Ülkeleri için savaşıp gerekirse şehit olsunlar. Bizim askerimiz şehit olurken neden bu kadar tepki göstermiyor sunuz? Önce bu ülkenin vatandaşının sağlık problemlerini çözeceksin, barınma ihtiyaçlarını karşılayacaksın, refah seviyesini yükselteceksin, iş sağlayacaksın. Sonra diğer ülkelerin mağdur insanlarına yardım edeceksin. Gösteriş olsun diye ona buna yardım ede ede yardım edilecek hale geldik. İki gün sonra aynı şey bizim başımıza gelse ne o duyar kastığınız Suriyeliler ne de başka bir devlet 1 Türk vatandaşını dahi ülkesine sokmaz. Sıcak evinde aile parası yiyerek yaşayıp twit atmak kolay tabi...

TÜM YORUMLARI OKU (47)