SMA Hastası Çocukları İçin Yardım İsteyen Ailenin Sözlerine Şaşıran Kişi Sosyal Medyayı İkiye Böldü

SMA standının önünden geçen bir twitter kullanıcısı duyduklarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. SMA hastası çocukları için yardım isteyen ailenin yaptığı anons sosyal medyayı ikiye böldü.

SMA olarak bilinen Spinal Muskuler Atrofi, bireyin merkezi sinir sistemini, periferik sinir sistemini ve iskelet kas sisteminin kontrollü kas hareketlerini etkileyen genetik, bir motor nöron hastalığıdır.

Dünyada her 10 bin kişiden birinde görülürken, Türkiye'de bu oran ne yazık ki 6 bin kişide bir...

Sosyal medyada bir kişi, SMA hastası çocukları için anons yapan ailenin söylediklerini paylaşmış.

1. Sosyal medyada viral olan bu tweete gelen cevaplardan bir kısmı şöyleydi👇

2. SMA hastası çocukları için stand açan ailelerin feryadı insanları ikiye böldü.

3. Bir kesim bu anonslardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

4. Bazıları ise empati yapmak gerektiğini söyledi.

5. Bir kısım insan bu konuya önlem alınması gerektiğini belirtti.

6. Farklı açıdan yaklaşanlar da oldu.

7. Çoğu insan yaşadıkları psikolojik durumdan bahsetti.

8. 👇

9. 👇

10. 👇

11. 👇

Siz bu tartışma hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

(SMA TESTİ evliliğe hazırlık aşamasındaki her çift için zorunlu. Lütfen test yaptırın.)

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
YORUMLAR
10.08.2023

İçimiz cız ediyor fakat bu sma olayını artık saçma bir noktaya taşıdılar. Milyonlar değerindeki Zolgensmayı alan çocukları instagramdan bakıyorumda ben iyileşen dedikleri gibi koşup oynayan görmedim henüz. Keşke hiçbiri bunu yaşamasa fakat ailelelerin çocuklarının hastalığını suçlusu sanki başkaları gibi davranmalarına anlam vermiyorum

14.08.2023

hayatta kalmak yeterli degil mi sizce ? cunku hastalik olumcul ve ilerlemesi durduluyor.. eger ilac parasini toplamak icin aylar kaybedilmis olmasaydi o cocuklar normal gelisen cocuklar gibi hic etkilenmeden hastaligi atlatmis olacaklardi. arastirmadan boyle yorumlar yapmayin.

10.08.2023

Karşı olan da savunan da, o standlarda gerçekten ihtiyacı olan bir çocuğa bağış toplandığını kabul ederek düşüncelerini dile getirmiş. Aksi bir ihtimali kimse aklından geçirmiyor. İnsanoğlu çiğ süt emmiştir yalnız.

10.08.2023

Maalesef o ihtimal benim aklıma gelmişti çünkü bazı tipler oldukça profesyonel yapıyordu bu işi yıllardır Kızılay'da Ulusta şu derneğe bu derneğe yardım topluyoruz diye milleti silkeleyen tipleri şimdi bu standlarda görüyoruz kaçı gerçekten çocuklar için topluyor belli değil.

10.08.2023

İnsanın evladını göz göre göre kaybetmesi çok acı. Tedavinin devlet eliyle yapılması doğru olan. Evlilik öncesi testi de varmış galiba, zorunlu olmalı bu test. Jane'nin yazdığı gibi hiç koşup oynayanı da duymadık. Kamusal alanda bireysel anonslara ben de karşıyım, devlet eli ile yapılmalı.

10.08.2023

Mansur Yavaş Ankara'da başlattı ABB evlenen her çifte ücretsiz test yapıyor bu test tüm Türkiye'de zorunlu hale getirilmeli. Ayrıca devlet bu tedaviyi Türkiye'de üretmenin bir yolunu bulmalı sağa sola akıttıkları kaynakların birazını bu tedaviye akitsalar belki de çözülecek bu sorun.

TÜM YORUMLARI OKU (17)