Henüz SMA için bir tedavi yoktur ve kalıtsal bir durum olduğu için bunu önlemenin bir yolu yoktur. Bununla birlikte, tedavi insanların daha dolu hayatlar yaşamasına yardımcı olabilir.
Aralık 2016'da, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), SMA'yı tedavi etmek için bir ilaç olan nusinersen'ı (Spinraza) onayladı. Bu durum için onaylanan ilk ilaçtır.
Spinraza SMA'daki altta yatan hasarı hedef alır, böylece semptomların gecikmesine, önlenmesine ve hatta tersine çevrilmesine yardımcı olabilir. Sık görülen yan etkiler arasında solunum yolu enfeksiyonu ve kabızlık riski vardır. Ayrıca kanama ve böbrek sorunları riski de olabilir.
Ventilatörler, elektrikli tekerlekli sandalyeler ve bilgisayarlara değiştirilmiş erişim gibi yardımcı teknolojiler, SMA'lı kişilerin daha uzun yaşamalarını, daha aktif olmalarını ve topluma katılmalarını sağlar.
Havalandırma özellikle önemlidir. Bireyin zayıflığının ciddiyeti, hastalığın seyrini doğrudan etkiler. Şiddetli SMA'lı bebeklerde solunum hastalığı olabilir, çünkü nefesi destekleyen kaslar zayıftır.
Daha hafif SMA formları olan çocuklar daha uzun bir ömre sahip olmayı bekleyebilirler, ancak kapsamlı tıbbi desteğe ihtiyaçları olabilir.
Moleküler biyoloji SMA anlayışımızı geliştirmiştir. Gen replasmanı, motor nöronların kök hücre replasmanı ve SMN 2 geninin ekspresyonunu arttırma terapileri dahil olmak üzere birçok deneysel tedavi test edilmektedir.
SMA genetiktir ve bunu önlemenin bir yolu yoktur.
SMA aile öyküsü olan ebeveynlerin, bir aileye başlamadan önce genetik danışmanlık almaları önerilir. En ölümcülü Tip I olan evredir.
siz yine belirli testlerden geçmeden evlenmeyin, değmez. yazık günah,çocukların hayatına olan oluyor.
Antisipasyon olmaması için akraba evlilikleri tümden yasaklanmalı. Nice örnekleri var ve bazıları cidden tüm insan hayatını altüst ediyor. Huntington , Freidreich sendromu, myotonik distrofi , fragile x sendromu ve nicesi. Bunların bir kısmı da 20-30 yaşından sonra başlıyor. Tamamen saglikliyim derken pat tüm hayatin altüst oluyor.Bu yüzden akraba evlilikleri kesinlikle olmamalı bu bir yana çocuk sahibi olunmadan önce de bir genetik uzmanı tarafından muayene olmakta fayda var.
kimse çocuğunun sağlığıyla sınamasın