SMA Bağış Paralarıyla Oto Galeri Açan Didem Ayşe Gülmez Tutuklandı

SMA hastası Mustafa Yağız Gülmez'in vefatının ardından, toplanan 26 milyon TL yardım paralarını yasa dışı şekilde harcadığı tespit edilen anne Didem Ayşe Gülmez tutuklandı.

SMA Tip 1 hastası Mustafa Yağız Gülmez'in geçen yıl 21 Haziran'da vefat etmesinin ardından büyük bir skandal gün yüzüne çıkmıştı.

Talihsiz çocuğun tedavisi için toplanan yaklaşık 26 milyon lirayı anne Didem Ayşe Gülmez'in yasa dışı bir şekilde şahsi hesaplara aktardığı ve söz konusu parayı kendisi için harcağıdı tespit edilmişti.

İddialar sonrası savcılıkta ifadesi alınan Didem Gülmez, yasa dışı toplanan paranın evlerinde çıkan yangında kül olduğunu ileri sürdü.

Didem Gülmez daha sonra katıldığı bir TV programında paranın kendisi tarafından çekilip kocasının bir arkadaşına verildiğini, paralarla lüks araçlar alınıp, oto galeri ve oto yıkama iş yerlerinin açıldığını itiraf etti.

Polis, 9 Aralık 2022'de Didem Gülmez'i canlı yayında gözaltına alıp, sorgulamak üzere Antalya'ya getirdi.

Soruşturma kapsamında anne Didem Ayşe Gülmez tutuklanırken, cezaevinde olan baba Gökhan Gülmez hakkında da yasal işlem yapıldı.

Ayrıca toplanan yardım paralarını kullandığı belirlenen 2'si cezaevinde 10 şüpheliden 8'inin yakalanması için operasyon başlatıldı. Gözaltına alınan 8 şüpheli de işlemlerinin ardından tutuklandı.

Canlı Yayında Gözaltı: SMA Hastası Bebek İçin Toplanan Paraları Harcamışlar

Popüler İçerikler

Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR
12.06.2023

Şimdi "Yavrumuz yaşasın" konulu teyp kaydının eksik olmadığı ve para toplanan standların kaç tanesi gerçek bu durumda?

12.06.2023

Çok haklısın! O lösemi vakıflarınin kaçı ne kadar doğru?

12.06.2023

bu tarzların sayesinde insanların diğer sma ya da başka hastalık geçirenlere yardım edeceği varsa da vazgeçer zira kötü örnek!

12.06.2023

zaten Güzel ülkemde birine maddi olarak yardım ederken bile 40 kere düşünüyorum, acaba gerçekten ihtiyacı var mı diye. her AVM girişinde kucağında çocuklarla kadınlar geliyor abi para istemiyorum çocuğuma mama al, güvenemiyorum ki alayım? bir kadın geldi abi çocuğuma emzik al, gel abla alayım dedim girdik markete istediğin emziği al gel dedim, Bir taraftan da üzülüyorum çocuğa emzik bile alamıyor diye. sonra geldi yanıma abi sütüm yok emziremiyorum mama da alır mısın dedi, tabii abla git istediğin mamayı al dedim aldı geldi. kasada kasiyer aldıklarımı geçirirken bana "Abi bu kadın sabahtan akşama kadar mama aldırır, gider başka marketlerden 20 lira 30 lira eksiğine bozdurur" dedi. almadım, kusura bakma abla alamam dedim gönderdim

TÜM YORUMLARI OKU (29)