Slaven Bilic: ''Transferde Geç Kaldık''

Tecrübeli çalıştırıcı yeni sezon hazırlıklarından, transfere kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bilic'in basın toplantısından öne çıkan satırbaşları:

'İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Otelin sahibi olan kişiye ve ailesine teşekkür ediyorum, harika ağırlandık. Gelecek sezonda da burada kamp yapmak için görüşüyoruz. Yağmur da yağdı ve iyi oldu. İki saha var tesislere yakın, yemekler harikaydı. Burası her yönüyle çok iyi bir seçim oldu.

Çok iyi idmanlar yaptık, ilk etabı tamamladık. Sonra İngiltere'de ikinci kampı yapacağız. Bazı oyuncularımız Almanya'dan İngiltere'ye gelecek bazıları ile doğrudan orada buluşacağız. Oyuncular çok iyi çalıştılar ve gayret gösterdiler. Oyuncular onlardan ne istediysek yaptılar. Aslında bu dönemler tehlikeli dönemlerdir. Buna rağmen bir sakatlık sıkıntısı yaşamadık. Tek olumsuzluk oynayacağımız hazırlık maçının güvenlik yüzünden iptal edilmesi oldu. Çünkü en iyi hazırlık maç yapmaktır. Onu da yapabilseydik harika olurdu.

Durumu biliyorsunuz önce geçen sezondan başlayalım. Sezon bitince bir kahvaltı yapmıştık. Genel sezon performansını konuşmuştuk. Geçen sezon koşulları içinde iyi iş çıkardık. Herkesin beklentisi çok büyük, bu sezon daha iyisini yapmak istiyoruz. Herkes bunun için daha iyi çalışıyor daha çok çalışıyor. Oyuncular bizimle sürekli konuşuyorlar, gayret gösteriyorlar. Takım geçen yıl ben işe başladığımda çok kötü savunma yapıyordu ancak buna çalıştık. Sezon bitince savunmamız ligin en iyi iki savunmasından biriydi.

Geçen sezon işin ofansif tarafında eksikliğimiz vardı. Fernandes, Gökhan Töre, Jones ve Almedia şimdilik bizimle değil. Transferde zaten aktif olmamız gerekiyor. Cenk'i kadromuza dahil ettik. Umuyorum İngiltere'de bizimle olacak. Ben ve kulüpteki herkes Töre'nin çok önemli bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Sahanın ileriki üçte birinde fark yaratan bir isim. Lig başlayana kadar uzun bir zamanımız var bu yüzden ligle ilgili acelemiz yok, ancak Şampiyonlar Ligi için bazı hamleler yapmamız lazım. Bunun için de biraz geç kaldık. Bunu telafi edeblmek için elimizden geleni yapıyoruz.

3-4 transfer yapabilirz. Listemizde isimler var, kulübün yürüttüğü bazı pazarlıklar var. Umarım en kısa sürede aramıza katılacaklar.

Ben Önder Özen'i bir senedir tanıyorum, bu süreçte iyi bir ilişki oluşturduk. Daha dün akşam konuştuk oyuncular ve stratejilerle ilgili. Bütün ilişkilerde olduğu gibi bazı inişler çıkışlar olabilir bunlar da normal. Aramızda gayet iyi bir anlaşma var. İki zeka her zaman bir zekadan iyidir. Aramızda iletişim konusunda bir kopukluk yok.

Gidecek kalacak oyuncular konusunda, listede olan oyuncular konusunda anlaşmazlıklar olabilir. Bunu saygı duyarak yapıyoruz. Teknik ekip konusunda yapılacak değişikliklerde de benzer şeyler yaşadık. Benzer durum teknik ekip konusunda da oldu. Ben burada olduğum sürece mevcut ekip ile devam etmek isterim. Fikir alışverişi yaptığımız zamanda da farklı konular duymak isterim.

İbrahim Üzülmez Beşiktaş'ın efsanesi, çok iyi bir oyuncuydu. Ben onun kulüpte olmasını sorun etmem. Tam aksine bize bir katkısı olacaksa ben bundan memnun olurum. Teknik ekibin yetersiz olduğunu düşünmüyorum. İbrahim Üzülmez gibi bir isim bize katkı yapacaksa, Beşiktaş ailesine katkı yapacaksa bu beni rahatsız etmez aksine mutlu eder.

Bu konuyla ilgili notlar aldım. Sıradan basit bir konu değil. Burada mahkeme önünde hesap veriyor gibi olmak istemiyorum. Bazılarının benimle, ailemle ilgili yazdığı haberlerden haberdar oldum. Bunlar kötü şeyler, yalan yanlış şeyler. Burada 4-4-2'yi 4-3-3'ü tartışmıyoruz. Bunlar kişiliğime yapılmış saldırılar. Bu haberler bende olumsuzluk yaratmıyor ancak bütün kariyerim boyunca oluşturduğum imajı zedelememem gerekiyor. Yakışıksız işler. Bu haberleri yapanların nasıl çıkarları var bilmiyorum. Belki de yazacak daha iyi haberleri yok. Hergün bununla ilgili insanlara açıklama yapma derdim de yok çünkü bunlar uydurulmuş hikayeler. Baktım bununla ilgili başa çıkamıyorum başka tedbirler alırım.

Buraya geldiğimden beri tek hedefim takımı daha iyi yere getirmek oldu. Tamamıyla bu nokta üzerinden hareket ettim. Meseleyle ilgili şöyle bir nokta var. Bir hoca olarak transfere hiç karışmamaya gayret edersiniz. Ben transfer döneminden nefret ediyorum. Benim uluslararası futbolda çok ciddi bir ismim var. Bir oyuncuyu izliyoruz ben ve Önder Özen olumlu bir fikire sahipsek bunu yönetime bildiriyoruz. Ben bir oyuncu konusunda ısrar edince birisi çıkıp 'Demek ki Bilic'in bu işten çıkarı var' diye düşünüyor.

Buraya gelen her oyuncu ortak strateji olarak buraya geliyor. Atiba transferi üzerinde bir ay aralıksız çalıştım. Çok ısrarcı olduk. Ben ısrar etmesem o burada olmayacaktı. Onun takımı nasıl daha güçlü hale getirdiğini hepimiz gördük. Bir oyuncuda böyle haberler çıkacağını bilmenize rağmen ısrar edersiniz veya hiçbir şekilde ısrar etmez ve sorumluluk almazsınız. Ben bütün bu dedikodulara rağmen ilk yolu tercih ediyorum. Bu yazılanlar çok yakışıksız ve utanmazca işler. Hepinizle bir seneden beri iyi bir ilişki oluşturduk ve ben yine hepinize açık olmaya devam edeceğim.

Genç oyuncular bunu hak ettiği için bizimle birlikte. Bazıları aslında çok da genç değil, oynamaya başlamış olmaları lazımdı. Furkan ile Tugay'u vize sorunu yüzünden İngiltere'ye götüremeyeceğiz. Furkan forvet oynuyor, özellikle yardımcı hocamız onun çok parlak bir geleceği olduğunu söylüyor. Ümit ise sol bek ve geleceği parlak olabilir. Ben onun sağ ayağını da kullanmasını isterim. Genel olarak onların gösterdiği çalışmadan çok memnunum.'

Şampiy10

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!