Skandallarla Dolu Kraliyet Ailesinin Başında Hâlâ Dipçik Gibi Duran Kraliçe II. Elizabeth ve Ailesi

Tüm bunları yaparken hiç mi kraliçeden korkmadınız?

Dünyanın en yaşlı, en zengin ve en güçlü hükümdarı olan Kraliçe II. Elizabeth, neredeyse 1 asırdır İngiliz Kraliyet ailesinin başında.

Hem büyük bir krallığı hem de skandalların beşiği haline gelmiş İngiliz Kraliyet ailesini yöneten II. Elizabeth'in işi epey zor. Peki, bunca zorluğun arasında nasıl dünyanın en güçlü kraliçesi haline geldi?

Aslında Kraliçe II. Elizabeth'in kraliçe olma gibi bir durumu asla olmadı. Çünkü dedesi V. George'un ardından taht sırası amcası VII. Edward'daydı.

Edward gerçekten de kral olmuştu, fakat sevdiği kadınla evlenmek için krallıktan istifa ederek yerini Elizabeth'in babası olan VI. George'a bırakır. Yani yeni varis Elizabeth olur.

Durum böyle olsa da Elizabeth'in önünde uzun bir hayat vardır ve hemen kraliçe olmayacağı için mutludur.

Gençlik dönemindeyken tanıştığı Yunan Prensi Philip'e aşık olan Elizabeth, babasının da rızasını alarak 1947 yılında evlenir ve çiçeği burnunda çiftimiz evliliklerinin ilk 2 yılı Malta'da yaşar.

Yeni evli çift kraliyetin stresinden uzak oldukça mutludur, ta ki Kral VI. George'un ölümüne kadar.

Henüz evliliğine doyamamış olan Elizabeth bir anda kraliçe olur ve tabii kocası Philip'te ona biat etmek zorunda kalır.

Kraliçe olur olmaz Elizabeth'in yaşamı bir anda skandal içinde yüzer ve o eski huzuru kalmaz.

Öncelikle eşi Philip ile çok ciddi sorunlar yaşar. Çünkü kraliçe eşine artık eskisi kadar vakit ayıramaz ve dahası Philip, kraliçenin alt tabakasında kaldığı için biraz kompleks yapar. Bu yüzden basında eşi Philip'in kraliçeyi aldattığına dair haberler dolaşmaya başlar.

The Crown dizisine de konu olan bu iddianın aslı astarı hala bilinmese de kraliyet ailesi bu durumu kesinlikle yalanlar. Çünkü kraliçe asla aldatılamazdı.

Eşi Philip ile sorunlarını çözse de ailesinde yeni sorunlar meydana gelir.

Kraliyet ailesinin en vurdumduymaz üyesi Margaret, kraliçenin kardeşidir ve elbette biriyle evlenmek için kraliçeden izin almak gerekir.

Dul bir asker ile evlenmek isteyen Margaret, ne yazık ki kraliçe olan kardeşinden izin alamaz ve kendini alkol ve sigara bağımlısı olarak bulur. Üstelik çok mutsuz olacağı bir evlilik yaparak sürüyle skandala bulaşır.

Sonraki yıllar biraz daha normal geçse de 1992 yılı kraliçe için en kötü yıl oldu.

3 çocuğunun boşanma söylentileri ortalıkta dolaşırken bir yandan da evi olan Windsor Sarayı'nda devasa bir yangın çıkar.

Kraliçenin uğraşmak olduğu diğer skandallar ve sorunlar ise bu yangının yanında epey ufak kalır.

Ailesinin uygun gördüğü bir gelin adayı olan Diana Spencer ile evlenen Prens Charles, aslında evli bir kadın olan Camilla Parker Bowles ile yasak aşk yaşar. Üstelik bunu o kadar umursamaz ki herkes bilir.

Sonuç olarak bir kraliyet ailesinde asla olmaması gereken şey olur ve Charles ile Diana boşanır, fakat skandallar burada son bulmaz.

1997 yılında Prenses Diana sevgilisi Dodi El Fayed ile beraber Paris'te araç ile ilerlerken bir tünelde trafik kazası geçirerek ölür. Tabii herkes bunu kraliçenin yaptığını düşünür.

Prenses Diana'nın ölümü üzerine kraliyet yas ilan etse de halkın tepkisi dinmez. Üstelik Prens Charles, yasak aşkı ile evliliğe doğru bir yola çıkar.

Diana olayı bir süre sonra dursa da kraliçenin bir diğer sorunu torunu Harry idi.

Çünkü Prens Harry, babası Prens Charles'a asla benzemiyor ve Diana'nın sevgilisi James Hewitt'i kopyası gibi andırıyordu.

Bu durum elbette dışarıya hiç lanse edilmeden çözüldü ve yıllar sonra yapılan bir DNA testi ile iki çocuğun da Prens Charles'tan olduğu ortaya çıktı.

Prens Charles'ın ardından en bomba skandallar ile gündeme gelen diğer isim ise kraliçenin diğer oğlu Prens Andrew'di.

Prens Andrew, Sarah Ferguson ile olan evliliği ile çok fazla gündeme oturmuş olsa da yıllar sonra ortaya çıkan bazı gerçekler kraliyeti ve özellikle de annesi II. Elizabeth'i oldukça üzdü.

Milyarder iş adamı Jeffrey Epstein ile çok yakın arkadaş olan Andrew, Epstein hakkındaki korkunç seks iddiaları ortaya çıkınca nasibini aldı.

Öyle ki Epstein'in evinde defalarca reşit olmayan kızlarla cinsel ilişkiye girdiği iddia edildi.

Prens Andrew bu durumu inkar etse de zorla ilişkiye girdiği kız yıllar sonra fotoğraflar ile kamuoyunu bilgilendirdi.

Yine de kraliyet ailesi bu durumu yalanladı, fakat tezat bir şekilde Prens Andrew tüm kraliyet görevlerinden men edildi.

Son skandal ise tabii ki kraliyet gelini Meghan Markle ve Prens Harry'e ait.

Hem daha önce evlilik yaşamış, hem Afro-Amerikan, hem de ünlü bir aktris olunca kraliyete layık bir gelin olarak görülmeyen Meghan Markle, önce eşi ile beraber tüm kraliyet görevlerinden istifa etti. Ardından ise Amerika'da kraliyet ailesinin iç yüzü hakkında bir dizi röportaj verdi.

Yani 1952 yılından beri tüm Britanya'yı yöneten Kraliçe II. Elizabeth, devlet işleri haricinde bir de bu tip skandallar ile uğraşıyor.

Ne diyelim? Kraliçe olmak gerçekten de zor...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Dünyanın En Güçlü ve En Zengin Kadın Hükümdarı Olarak Anılan Kraliçe II. Elizabeth Aslında Ne Kadar Güçlü?
73 Yıldır Evli Olan Prens Phillip ve Kraliçe 2. Elizabeth’in Masallara Konu Olacak Aşk Hikayesi
Kraliçe II. Elizabeth'in Uzun Yaşam Sırları İfşa Oldu

Popüler İçerikler

Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
YORUMLAR

kraliçe için bundan daha iyi bir tanımlama görmedim "dipçik". gerçekten tebrikler...

22.04.2021

Kadın hakikaten de devlet gibi kadın..

22.04.2021

iktidari sirasinda koca ingiliz imparatorlugu dagilmis, ingiltere dunya liderligini kaybetmis, siradan bir avrupa devleti haline gelmis, sizde zorluk diye kralicenin kaynindan, gelininden damadindan bahsesiyorsunuz.

ve hala halkı bu kraliyet ailesini önemsiyor ya akıl alır gibi değil

TÜM YORUMLARI OKU (6)