Sizler İçin 2000 TL Altındaki 2019 Model 4 Akıllı Telefonu Kıyasladık, Hangisini Almalısınız?

Hepimiz fiyat/performans telefonları peşindeyiz. Eğer sizin de kafanız karışıksa 1500-2000 TL aralığında 4 orta sınıf telefonu sizler için kapıştırıyoruz! Şimdiden söyleyelim, sonuçlar çok yakın.

1. Xiaomi Redmi Note 7 (Ortalama fiyat: 1700 TL)

  • Batarya

4000mAh sunan Note 7, ortalama kullanım ile bir günü rahatlıkla çıkartıyor. 11 saat ara ara ve 2 saat Bluetooth kulaklık ile müzik dinleyerek, mesajlaşarak, video izleyerek yoğun kullanılan telefonun şarj seviyesi %70'lere geliyor. Yani daha uzun uzun kullanma imkanınız oldukça yüksek.

Note 7'nin 48MP, evet yanlış duymadınız 48MP arka kamerası ve 13 MP ön kamera beklenileni veriyor mu?

Xiaomi bu telefonda 48 MP'lik arka kamera kullandı, ayrıca güzel portreler yakalamanız için tabii ki çift kamera trendine de uydu. 48MP'lik kamerası rakiplerini rahatlıkla solluyor ancak tabi beklentileri çok yüksek tutmamanızı söyleyebiliriz!

Oyun ve genel olarak performansı nasıl, yavaşlıyor mu?

32 GB olan modeli 3 GB, 64 GB olan modeli ise 4 GB RAM ile gelen Note 7, Qualcomm'un orta segmentte iyi performans gösteren Snapdragon 660 Chipset'ini kullanıyor.

Oyun performansı olarak, uzun şarj ömrüyle de iyi bir alternatif olarak görülüyor, ayrıca ısınma problemi yaşamaması da oldukça sevindirici!

Genel değerlendirme!

Biz Xiaomi Note 7'ye 4/5 puan verdik!

2. Samsung Galaxy A30 (Ortalama fiyat: 1900 TL)

  • Batarya

Samsung A serisinin ortancası A30, 4000mAh'lık devasa bir bataryaya sahip. Tabii deponun büyüklüğünden ziyade ne kadar yaktığı önemli ancak A30'un ortalama kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarabileceğini söyleyebiliriz!

16+5 MP çift arka kamera ve 16 GB'lik ön kamera fiyatına göre iyi performans gösteriyor ve lensi oldukça geniş bir açıyı çekebiliyor!

Genel kullanım için ortalama performans gösteren kameranın en büyük artısı da tam 123 derece görüş imkanı sunan ultra geniş bir lense sahip olması. Bu özelliğin dışında, diğer kameralarla benzer, orta düzeyde bir çözünürlük ve kontrast kalitesine sahip.

Peki Samsung Galaxy A30'un performansı nasıl?

Octa-core Exynos 7904 işlemci setine sahip A30 4 GB RAM ile geliyor. Gündelik kullanımda hiçbir sıkıntı yaratmayan telefonun oyun performansı ise rakiplerine göre düşük. Antutu Benchmark puanı ile 69. sırada yer alıyor!

Genel değerlendirme!

Biz Samsung Galaxy A30'a 3.5/5 puan verdik!

3. Huawei P20 Lite (Ortalama fiyat: 1600 TL)

  • Batarya

P20 Lite rakiplerinden düşük olan 3000mAh bataryaya sahip ancak performansı hiç de fena değil. Örneğin 15 dakika Guns of Boom oynamak %6 şarj tüketirken, 90 dakika parlaklık sonuna dek açıkken video izlemek %17 şarj düşürdü. Kısa bir hesapla 5 saat civarı video izlemenin mümkün olduğunu düşünebilirsiniz!

16MP'lik esas kamerayi destekleyen 2MP'lik arka kameraya ve 16MP'lik ön kameraya sahip olan telefonun kamerası ise rakiplerini azıcık gerisinde.

Orta sınıf telefonların hemen hepsinde problem olan düşük ışık çekimleri bu telefon için de problemli. Ancak ideal ışıkta çekilen fotoğraflar, fiyatına göre oldukça tatmin edici olarak nitelendirilebilir. Bu başarının bir başka mimarı da Huawei'nin kameralarında kullandığı yapay zeka!

The Kirin 659 chipseti ile ortalama bir performans sunuyor ancak daha fazlası da olabilirdi.

Fiyatına göre başarılı bir performans gösteriyor, 4 GB RAM'i ile Android arayüzünde yavaşlamıyor.

Oyun performansı açısından P20 Lite rakiplerinin biraz gerisinde. PUBG Mobile için düşük grafiklerde oynamanız gerektiğini söylemeliyiz.

Genel değerlendirme!

Biz Huawei P20 Lite'a 3.2/5 puan verdik!

4. Oppo AX7 (Ortalama fiyat: 1600 TL)

Bataryaya ayrı bir parantez açmak lazım, çok güçlü!

4230 mAh bataryası ile Oppo AX7 yoğun telefon kullananlar için inanılmaz bir pil ömrü sunuyor! Görselde 2 gün boyunca kablosuz kulaklıkla müzik dinlenerek, mail-mesajlaşma uygulamalı kullanılarak, fotoğraf çekilerek gelinen noktayı görebilirsiniz. 48 saat sonunda hala %23 şarjınız var!

Kamera performansı gün ışığında ve portrelerde başarılı!

13MP ve 2MP'lik iki arka kameraya ve 16MP'lik ön kameraya sahip olan AX7, fiyat aralığındaki telefonlardan farklı bir özellik sunmuyor.

Performans konusunda soru işaretleri var.

Qualcomm'un orta sınıf modeli 450'yi kullanan ve 3 GB RAM'i ile sunulan telefonun menü ve Android uygulamalarının kullanılışı tatmin edici ancak göz attığımız incelemelerde telefonun belli bir aşamadan ve yoğun kullanımdan sonra çeşitli teklemeler yaşadığı not edilmiş.

Oyunlarda 3 GB RAM'in eksisi yaşanıyor. PUBG Mobile, CoD gibi oyunlarda telefon akıcı oyun tecrübesi sağlasa da ısınıyor ve tabii düşük grafiklerde oynamak mümkün.

Genel değerlendirme!

Biz Oppo AX7'ye 3.5/5 puan verdik! (Batarya için ekstra 1 puan var)

Yorumlarınızı ve düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İncelememizi ve karşılaştırmamızı istediğiniz teknolojik aletleri bizlere yazın!

Popüler İçerikler

151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
YORUMLAR
03.11.2019

Bir de 2000-5000 bandındaki telefonları karşılaştırsanız süper olur sanki

03.11.2019

Param olmasina ragmen yeni telefon almam. Asiri luzumsuz harcama. Tas gibi 6s’im var, her isimi goruyor

04.11.2019

5 senedir Avea ıntocuh 4 kullanıyorum, yeni bi telefon alma lüksüm de yok çok gereksiz birşey telefon değiştirmek.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ