Bilime Göre, İnsanların Sizinle Tanıştıktan Sonra Saniyeler İçerisinde Karar Verdiği 9 Şey

Psikologlar bu durumu ''ince dilimleme'' diye adlandırmış. Tanıştıktan sonra bir kaç saniye içerisinde insanların hangi özelliklere sahip olduğuna karar verebiliyorsunuz. Buna statüden, güvenilirliğe kadar pek çok özellik dahil. işte sizin için hazırladığımız insanların tanıştıktan sonra saniyeler içinde hakkınızda karar verdiği 9 özellik.

1. Güvenilir olup olmadığınıza,

İnsanlar buna saniyeler içinde karar verebiliyor. Princeton araştırmacıları, bir grup üniversite öğrencisiyle yaptığı deneyde, öğrencilerin 100 mili saniyede, karşılarındaki aktörün yüzünden çekiciliğine, becerikliliğine, sevimliliğine, agresifliğine ve güvenilirliğine karar verdiklerini görmüşler.

2. Yüksek bir statüde olup olmadığınıza,

Hollanda'da yapılan araştırmaya göre markalı ürünler giyen insanlar, yüksek bir statüde olarak algılanıyormuş. ''Sosyal etkileşimin sonucunu etkileyebilecek hiç bir boyutta bu algı farklılık göstermedi.'' diyen yazarlar ayrıca ''Çekicilik, kibarlık ve güvenilirlik algısında hiçbir değişiklik olmadı.'' diye belirtmişler.

3. Eşcinsel olup olmadığınıza,

İnsanlar bir adamın cinsel eğilimini 20. saniyede anlayabiliyor ve bu karşı tarafın sadece yüzünü algılayabilmek için olan minimum süre. Nicolas O. Rule ve Nalini Ambady'ye göre ''Bir erkeğin cinsel eğilimini hızlı ve doğru algılamak, diğer insanların karakteristik özelliklerini hızlı algılama mekanizmasından dolayı olabilir.''

4. Zeki olup olmadığınızı,

Loyola Marymount Üniversitesi'nde 2007 yılında yapılan bir araştırmaya göre konuşurken karşı tarafın gözlerinin içine bakmak sizin zeki olarak algılanmanıza neden olacaktır.

5. Önünüze gelenle yatıp yatmadığınıza,

Bir İngiliz araştırmasına göre, görünürde dövmesi olan bir kadın diğer kadınlara göre daha az çekici, daha fazla içki tüketen ve rastgele bir seks hayatı varmış gibi algılanıyor. Tabi ki bu tamamen bir klişe. Çeşitli yazarlara göre dövmeleri olan kadınlar genellikle erkeklerin yaptığı şeyleri yapan insanlar olarak algılanıyor.

6. Baskın bir kişiliğiniz olup olmadığını,

Kellik sadece güzel değil aynı zamanda güçlülüğü de simgeliyor. Pensilvanya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre kafası traşlı erkekler diğerlerine göre daha fazla dominant oluyorlarmış. Eğer etkili durmak istiyorsanız gidin hemen kafanızı 0'a vurdurun :)

7. Başarılı olup olmadığınıza,

Eğer başarılı gözükmek istiyorsanız hemen gidip kendinize özel bir takım elbise diktirin. Türk-İngiliz ortak çalışmasına göre, gönüllüler standart ölçülerde üretilmiş takım elbiseleri olan insanların ve özel dikim takımları olan insanların fotoğraflarına 5 saniye boyunca bakmışlar. Sonuçta özel dikim takım elbiseleri olanları başarılı olarak değerlendirmişler. Yazarlara göre bu çalışmada ortaya çıkan sonuçlara göre özel dikim takım elbiseleri olan insanlar, diğerleriyle olan iletişimlerini daha fazla artırabilir nitelikte oluyorlar.

8. Terfi alma yolunda olup olmadığınıza,

Bu sadece statüyle alakalı değil, aynı zamanda kazancınızla da alakalı. 2011 yılında Kanada'da yapılan bir araştırmaya göre, üniversite öğrencilerine sıradan kıyafetleri olan insanlarla iş kıyafetleri olan insanların fotoğrafları gösterilmiş ve fotoğraftaki kişinin iş hayatında nasıl bir performansı olabileceğini sorulmuş. Sonuçlar aydınlatıcı, iş kıyafeti olan insanların, daha çok para kazanacakları hatta terfi bile alacakları konusunda bir algı oluşmuş.

9. Maceracı olup olmadığınıza,

İnsanlar sizi sadece dış görünüşünüzden analiz etmez, nasıl hareket ettiğinizi de bunun içine katar. Durhan Üniversitesi'ndeki bir araştırmaya göre, öğrencilere daha yaygın ve daha sık yürüyen insanların 26 adet videosu gösterilmiş. Öğrenciler daha gevşek yürüyen insanların dışa dönük ve maceracı olduğu algısına varmışlar.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!