Sizin de Aklınıza Takılmış Olabilir: Sporcu Kadınların Memeleri Neden Küçüktür?

Kadınlar için sporda zafere giden yoldaki engeller saymakla bitmez. Ayrımcılık, fırsat eşitsizliği, toplum baskısı, kültürel önyargılar, büyük memeler...

Evet, olimpiyat seviyesinde bir koşucu veyahut dünya sıralamasında ilk 50'yi zorlayan bir tenisçi olsun...

Genel olarak başarılı kadın sporcuların küçük göğüslere sahip olmaları bir tesadüf mü, yoksa bir çeşit seçilim mi?

Dünyaca ünlü spor dergisi ESPN, geçtiğimiz sayısının büyük bölümünü bu sıradışı konuya ayırdı ve ortaya oldukça ilginç bulgular çıktı.

Kadın sporcuların beyanları, istatistikler, bilimsel araştırmalar... Tüm bunların ışığında bir şeyden net şekilde bahsedebiliriz...

Büyük göğüsler sportif performansı düşürüyor!

Makaleye göre artan her sütyen ölçüsü (a, b, c diye gidiyorlar ya hani) her bir göğüse yaklaşık 200 gram ekliyor. Bu da işleri yokuşa süren bir faktör tabii ki.

Sözgelimi büyük göğüslü golfçülerin özel vuruş teknikleri geliştirmesi gerekiyor...

Pek çok kadın olimpiyatçının göğüs küçültme operasyonu geçirmiş olması gibi hakiki bir istatistik de mevcut.

"Olimpiyatlarda koca memeler göremezsiniz. Bunun elbette bir nedeni var."

UFC Dövüşçüsü Ronda Rousey'nin böyle söylüyor. O da mesleği gereği göğüslerinden çok çekenlerden.

2010'da kaleme alınan "Zafer mi, göğüs mü?" isimli bir makale, sporcuların küçük göğüslerle daha başarılı olduklarını ortaya koymuş.

Rumen tenisçi Simona Halep örneği makalenin en çarpıcı bölünlerinden birini oluşturuyor.

Kariyerinin ilk zamanlarında büyük göğüsleriyle dikkatleri üzerine çeken genç sporcu, göğüs küçültme operasyonu geçirdikten sonra 332 sıra yükselerek dünya 30 numarası olmayı başarmış.

Bu gibi vakalar için pek çok göğüs küçültme operasyonuna imza atan plastik cerrah Dr. Val Lambros da konuya uzman bakış açısı getiriyor:

'Elbette büyük göğüsler bu konuda önemli bir engel haline gelebiliyor. Amazonların daha iyi ok atabilmek için göğüslerini kestiğine dair anlatılan hikayeleri hatırlayın...'

Büyük göğüsler tarafından mağdur edilmeniz için olimpiyat sporcusu olmanıza gerek yok.

Portsmouth Üniversitesinde yapılan bir araştırma, d ölçülü göğüslere sahip kadınların yeterli göğüs desteği almadan günlük koşular yapmasının sağlıkları açısından sakıncalı olduğunu ortaya koymuş. Büyük göğüslerin koşu kinetiğini bozan bir faktör olduğu da belirtilmiş.

Büyük göğüslerin, yalnızca sahip olmayanlar tarafından özenilen bir şey olduğu fikri oldukça doğrulanmış gibi gözüküyor.

Yine de korelasyon nedensellik gerektirmez. Teniste dünya bir numarası olan Serena Willams'ı düşünün...

Olacaksa, oluyor gibi.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
24.09.2016

"Amazonların daha iyi ok atabilmek için göğüslerini kestiğine dair anlatılan hikayeleri hatırlayın..." kendimi daha önceden bunu bilmeliymişim gibi hissettim.

24.09.2016

bilmeliydin

24.09.2016

büyük meme= yağdır. veya slikondur. Zaten büyük meme slikon olmadan illaki sarkar, kötü gözükür. En sağlıklı ve güzeli orta boy diri ve dik memelerdir

24.09.2016

Sonunda birisi bu konuya açıklık getirmiş,her şeyin dozunda ve sağlıklı olanı makbuldür. Büyük göğüs bazı sporcular için kabus oluyor,takım arkadaşlarımın bu konuda çektiği sıkıntılar hala aklımda. Biz sporcular,her zaman performansımızı en yüksek seviyede tutmak isteriz bunun içinde gerek vücut gerek sosyal yaşam çoğu şeyden fedakarlık yaparız. Sağlıklı olalım da gerisi önemli değil.

TÜM YORUMLARI OKU (14)